25 sept. 2015

Plăcintă cu carne şi ciuperci

La această reţetă, putem recicla un rest de carne fiartă sau friptă rămasă din ziua precedentă.

Pentru umplutură am folosit:
circa 300 g carne fiartă sau friptă
2 cepe
300 g ciuperci
2 ouă
o bucată de brânză rasă
3 linguri ulei
+
o lingură de făină
condimente - sare, piper, cimbru, boia 
pătrunjel tocat
+
1 ou pentru uns


Mai întâi se înnăbuşă ceapa cu ulei, se adaugă ciupercile tocate şi se călesc în continuare, acoperite cu capac, cam vreo 15 minute.Adăugăm carnea tăiată cuburi mici, condimentele. Se călesc toate împreună; important este să nu iabă zeamă. Când amestecul s-a răcorit, punem şi ouăle, făina, brânza.

Aluatul - se foloseşte aluat foitaj cumpărat sau făcut în casă.
Il impărţim în două, punem o foaie la bază, umplutura, apoi o foaie deasupra, pe care o ungem cu ou.
Se coace circa 30 de minute, în cuptorul încins.

Merge perfect cu un pahar de bere sau vin.

Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines