" O paine se taie patrat, apoi in trei foi, care se umplu cu urmatoarele compozitii: 125 g sunca tocata si 100 g unt; a 2-a foaie - sardele frecate cu 100 g unt; a treia - 120 unt frecat cu 100 g parmezan si doua oua fierte tocate. Ungem tortul cu aceasta ultima compozitie, garnisim cu castraveciori, ridichi, rosii, ardei." (Almanah 1939)
Eu faceam asemanator un tort surpiza: in interior puneam umpluturi sarate - putem folosi si umplutura cu pate de ficat, cu pasta de masline. In exterior, il acopeream cu pasta din unt, cascaval si branza de vaci, iar cu posul faceam floricele si presaram albus ras. Parea un tort diplomat si invitatii credeau ca nu le voi servi decat desertul.
9 apr. 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Este una dintre cele mai bune ciorbe și n-am mâncat altundeva mai bună. Am facut-o mai demult, fiind o rețetă de primăvară. Călim ușor în u...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
-
Este o mancarica tare buna de iarna, pe care o facea si strabunica si mamei mele, copil fiind, ii placea foarte mult. Se face astfel: Vom fa...

4 comentarii:
Nu m-as da inapoi de la o felie din tortul asta...
interesant tort :)
te invit sa ridici leapsa "ce-as fi daca as fi..."
te pup
Didona interesantă reţetă , am să o fac şi eu .
Sărbători fericite !
Va multumesc pentru cuvintele frumoase. Sarbatori fericite!
Trimiteți un comentariu