Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

31 dec. 2009

Sarmalute de porc cu varza murata

Sunt multe retete, dar eu voi scrie aici reteta mea preferata pentru sarmalutele care se fac iarna.Nu sunt grase si sunt foarte gustoase. 

Cantitati:

Umputura:1 kg de pulpa de porc tocata, 50- 70g de orez, 250 g ceapa tocata si calita putin in 2 linguri cu untura sau ulei, 1 ou, o lingura cu suc de rosii, o cescuta mica de apa rece, o lingura cu faina si condimente - marar uscat, piper, sare o jumatate de lingurita de zahar. Amestecam toate aceste ingrediente si incepem sa facem sarmalele.

Mai trebuie: 2 verze murate, 2 linguri cu suc de rosii, 4 boabe de enibahar, cateva crengute de cimbru si de marar.In cratita asezam mai intai nervuri groase de varza, ramase de la frunze si enibahar. Apoi asezam sarmalele, deasupra punem varza tocata foarte fin. Turnam sosul de rosii, adaugam apa fierbinte cat sa le cuprinda; deasupra punem crengutele de cimbru, le acoperim cu o farfurie intinsa rasturnata, ca se le preseze putin, si le punem sa firaba la foc mic.
Eu pun cratita cu sarmale pe o tabla - cum e cea de copt ardei - si astfel cratita ramane curata si la exterior, iar in iunterior nu se prind, deci riscul de a se afuma este exclus.
Se fierb aproximativ 2 ore - incercam din cand in cand sa vedem daca sunt fierte - adica frunza sa nu fie tare. Vorba ceea: 

" Doua babe le pazea,
Tot in gura le tuflea...."

15 comentarii:

Daniela spunea...

La multi ani ! Iti doresc din inima, un an nou minunat, cu bucurii, sanatate, fericire si iubire ! Te imbratisez cu drag, si-ti doresc sa ai o noapte de vis, alaturi de cei dragi !

Cami spunea...

Anul nou bate la usa...raul fac-se cenusa, bucurii si sanatate, domnul sa va dea de toate si cind nu va ginditi sa fiti si mai fericiti . Cami

danna`s blog spunea...

An Nou Fericit,cu multa sanatate,fericire si impliniri ,alaturi de cei dragi!LA MULTI ANI!!

Miha spunea...

La multi ani!
Un An Nou fericit si plin de realizari pe toate planurile!

diviana spunea...

In 2010, sa aveti parte de multa caldura in suflet si in casa, bucurie in inima, multa sanatate. LA MULTI SI FERICITI ANI!

Sabina spunea...

La multi ani, Diana!!!

Diana Z. spunea...

Delicioasa reteta de sarmale.
Iti doresc un 2010 plin de zile senine si vise implinite.
La multi ani!

alison spunea...

la multi ani si multa fericire!

Cristina P spunea...

La Multi Ani ! Bonne année !

Ana spunea...

Un sabio dijo: la riqueza de un humano se mide por la cantidad y calidad de los amigos que tiene Gracias por ser parte de mi fortuna. Feliz Año 2010
un beso
+ * .. ( + FELIZ* .+*.
.* + ( + .. *AÑO NUEVO!!!+* ..
(.. + * . ) .. * + * .. ). *
$..........$...$..........$
.$........$.....$........$
..$......$.......$.. ....$
...$....$.........$....$
....$..$...........$..$
.....$$.............$$
.....$$.............$$
.....$$.............$$
.....$$.............$$
.....$ $............$$
..$$$$$$.......$$$$$$
Te deseo que este año sea maravilloso para ti y los tuyos, este año te llene de dones
Amor, fortuna, salud y amistad, gracias por tus palabras Ana

Bucataria-Paradis spunea...

Cu tot parfumul florilor, cu toate luminile din lume, cu toate zambetele copiiilor iti doresc ca visele sa ti se indeplineasca. Sa ai parte de cel mai frumos 2010! La Multi Ani!

Daniela spunea...

La multi ani ! Un an nou cu bucurii si impliniri ! Si ca sa-ti mearga bine chiar de la inceput, te invit la mine sa ridici premii si o leapsa ! Pupici...

Ruxi spunea...

La multi ani! Multumim pt reteta asta!

Fluturaş spunea...

La multi ani! Multa sanatate si bucurii in noul an!

Anonymous spunea...

Frumos site ! Te invitam sa te inscrii pe http://e-blogdirector.blogspot.com/

Multumim !

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

AROME...: Lebăr de casă

AROME...: Lebăr de casă : Se face cu: 1- 1,5 kg de ficat 4-500 g carne de porc o bucată - cam 250 g - de slănină afumată 300 g ceapă pu...

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori