Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

25 iul. 2010

Întâmplare din bucătărie: beigli sau cozonac, ce va place mai mult?

Fiind moldoveancă, recunosc că eu știu să fac cozonaci, dar n-am făcut niciodată beigli .
Când m-am decis să încerc și această rețetă, m-am documentat pe net și am aflat că aluatul pentru beigli nu se lasă la dospit, căci altfel iese ca un cozonac. Totuși, pe unele site-uri am văzut ca se obișnuiește să se lase aluatul destul de mult la crescut.
Dorind să-mi iasă beigli, am pornit la treabă; nu mai știu exact ce rețetă de aluat am făcut, dar l-am lucrat mai puțin decât cozonacul și,.cum spuneam, nu l-am lăsat la crescut prea mult.
Aluatul a fost foarte reușit, dar să vedeți ce mi s-a întâmplat.
Am format două rulade - una cu mac și una cu nucă, le-am uns cu ou și le-am dat la cuptor.
Ce am obținut:
Poate că nu arată prea rău în poză, dar vă spun eu că nu a fost bun; aluatul era greu/ când luam o bucată în mână, aveam senzația de greu..........................
La tura a doua, am schimbat foaia. Am framântat frumos aluatul care-mi mai rămăsese, l-am lăsat la crescut vreo 35 de minute în lighean și vreo 15 minute în tavă, și aluatul meu cel groi s-a transformat într-un puf ușor.
Și am făcut aceste cornuri umplute cu pastă de mere - o bunătate și câteva cornulețe mai mici umplute cu gem de prune. Pufoase, ușoare, aromate.



Această întâmplare e mai veche, dar am vrut s-o menționez, căci din greșeli învață omul. Iar la bucătărie, cât trăiești înveți, creezi și la nevoie improvizezi.
Aștept însă o rețetă bună de beigli.

3 comentarii:

María Alonso spunea...

Foarte bine căutaţi, trebuie să fie bogat bogat bogat şi. Felicitări pupici !!!!!!

(Muy buena pinta, tiene que estar rico rico rico.
Felicidades y besos!!!!!!)

Chava spunea...

Aluatul pentru Beigli se lasa la frigider 24 de ore si atunci iese bine nu se face pe loc.Bafta!

Chava spunea...

Aluatul de Beigli se lasa la frigider de pe o zi pe alta, nu se face pe loc.Bafta!

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori