Se face cu ceapă, gogoșri, ghebe, suc de roșii și ulei. Unii pun morcovi, dar eu nu recomand, pentru că prefer să ”iasă în față” gustul de ciuperci și nu cel de legume.
Se pun cam: 5 kg de ghebe, 3 kg ceapă, 3 kg gogoșari, 500 ml suc de roșii, 1 l ulei.
Dacă avem ghebe micuțe, le lăsăm întregi sau le tocăm un pic pe tocător, pentru a le mai tăia cozile.
Pregătim ingredientele:
gogșarii se coc și se curăță
ghebele se fierb și se strecoară
Se incepe cu prelucrarea cepei - care se toacă și se înăbușă în ulei, acoperită, ca să se aburească și să nu se rumenească. Se poate picura câte un pic de apă. Ca să se înmoaie mai repede, se presară sare.
Cînd e bine înmuiată, adăgăm gogoșarii copți și tocați, ghebele, apoi sos de roșii. Se fierbe, ca să scadă, și se amestecă din când în când. Se adaugă cîțiva câței de usturoi întregi, sare, piper.
Dacă aven ghebe mari, le tocăm, dar punem o sdită cu ochiuri mari la mașină.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu