Este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă. Și e mai bună decât varza cu carne fiartă pe aragaz.
Cum o facem:
Rumenim ușor în ulei cotletele, le lăsăm să fiarbă la foc mic, să se pătrundă. Eventual, se adaugă câte puțină apă. Câns sunt aproape pătrunse - intră furculița în ele - adăugăm ceapă rasă (tocată), piper, boia, sare.

Aici am pregătit
ceapă, un măr, un morcov mare - trecute prin răzătoarea mare.

Le-am pus peste carne și le-am mai gătit puțin.
Varza am trecut-o pruin răzătoarea pentru varză, am amestecat-o cu puțină sare și apoi am călit-o în ulei - numai până devine sticloasă. Nu se călește toată varza deodată, ci în 3-4 reprize, adică punem în tigaie o mână bună de varză, ca să se călească repede. Am adăugat-o peste carne, am mai pus
enibahar, suc de roșii, apă cât cuprinde, dar nu mai multă.

Apoi punem totul la cuptor, până ce scade zeama și se amestecă aromele. Mie îmi place să pun deasupra și o ramură de cimbru. Miroase tare frumos și e deosebit de gustoasă.
Comentarii