3 mar. 2011

Despre brocoli

Un buchet de brocoli conține:

206 calorii
0.0g grasimi monosaturate
0.2g grasimi polinesaturate
Trans Fat 0.0g
0 mg de colesterol 0%
200 mg de sodiu 8%
1921mg de potasiu 54%
 Carbohidrati - 40.4g 13% -
  15.8g  Fibre dietetice  63%
Zahăr 15.8g
 Proteine - 17.1g 34%
Brassica oleracea italica


 Broccoli este o leguma din familia crucifere, care aparţine familiei verzei, care include, de asemenea, rucola, conopida, Bok Choy, mustar, ridichi, napi, Nasturel, rutabaga şi varza de Bruxelles.
Broccoli conţine anumite substanţe chimice care pot reduce riscul de cancer colorectal sau de altă natură, deşi nu este clar care compuşi ar fi responsabili pentru efectele de protecţie.
Pentru a reduce riscul de cancer, este indicat a se mânca o mare varietate de legume.
Broccoli este bogat în vitamina C, carotenoide, fibre, calciu, acid folic.
De exemplu, broccoli conţine mai multe componente numite isotiocianați, inclusiv sulforafan si indol-3-carbinol (I3C), ce pot acţiona în calitate de anti-oxidanţi şi pot stimula enzimele de detoxifiere din organism. Unele studii au sugerat, de asemenea, că acestea pot modifica nivelurile de estrogen din organism.
Compoziţia chimică a broccoli si alte legume crucifere este complexă.
Broccoli poate fi consumat crud sau fiert, dar gătitul reduce unele dintre beneficii, deoarece procesul de încălzire poate distruge unii compuşi anti-cancer.
Între cei care au mancat alimente bogate în luteină, cum ar fi broccoli, spanac, salata verde, s-au găsit mai puţine cazuri de cancer de colon. Un studiu similar a sugerat ca cei care au mancat legume crucifere au un risc mai mic de cancer de vezica urinara.
Alt studiu a aratat ca dezvoltarea tumorii de san a fost redusă în mod semnificativ la animalele de laborator care au mancat sulforafan. Alte studii de laborator au aratat ca sulforaphanul poate ajuta la protejarea împotriva cancerului de prostata, pancreas, de colon, precum şi alte tipuri de cancer.
O altă substanţă din broccoli, indol-3-carbinol (I3C), pare să modifice nivelul de estrogen si poate ridica, de asemenea, nivelurile de enzime de protecţie din organism.
Broccoli crud e susceptibil de a provoca iritatii, mai ales la cei cu anumite boli intestinale.

Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines