Taiem carnea în cuburi - eu am avut de porc - şi o punem la marinat, cu sos de soia, ghimbir ras, puţin oţet, miere şi condimente.
Apoi o scoatem din marinată şi o călim în ulei încins, cu puţină boia şi praf de usturoi. Adăugăm o ceapă mică, tocată foarte - foarte fin, ca să se topească, să nu se vadă în mâncare şi numai să dea aromă. Din când în când, amestecăm în carne şi turnăm câte un pic din marinată.
Când e aproape gata, punem un ardei roşu tocat (eu am avut gogoşari conservaţi în apă), piper, sare, o jumătate de linguriţă de bulion. Se presară susan, dar eu nu am avut. Trebuie să avem sos, dar nu foarte mult.
Orezul îl facem după reţeta preferată.
În general, pentru a ieşi "bob cu bob", e bine să eliminăm o parte din amidon. Pentru aceasta, pun orezul în apă circa 20 de minute, apoi il clătesc şi îl acopăr din nou cu apă rece, să fie cam două degete deasupra orezului. Apoi il pun pe foc şi după ce apa a fiert, îi pun capac şi îl dau la foc mic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu