Ies pufoase și aromate.
aluatul se face cu:
4 oua, un pahar cu zahar, 1/2 pahar cu apa, 100 g unt, 1 praf de copt, arome, circa 15 linguri cu vârf cu faina.
mai folosim o cana cu afine și vreo 10 caise, dar și gem de caise.
cum se face.
- se bat albușurile spuma, cu puțina sare, apoi punem și zaharul
- se bate in continuare, adaugam apoi galbenusurile, apoi apa, câte puțin.
- punem și untul moale, apoi faina, praful de copt, puțin oțet.
- incorporam și afinele, amestecate cu puțina faina, ca și cuburile de caise.
-punem in formele de brioșe - unse cu ulei - cam câte 2 linguri din aluat, iar deasupra așezam felii de caise.
-le coacem in cuptorul incins, cam 35 de minute, la foc mediu.
- dupa ce s-au copt, le ungem deasupra cu gem de caise sau le pudram.
aluatul se face cu:
4 oua, un pahar cu zahar, 1/2 pahar cu apa, 100 g unt, 1 praf de copt, arome, circa 15 linguri cu vârf cu faina.
mai folosim o cana cu afine și vreo 10 caise, dar și gem de caise.
cum se face.
- se bat albușurile spuma, cu puțina sare, apoi punem și zaharul
- se bate in continuare, adaugam apoi galbenusurile, apoi apa, câte puțin.
- punem și untul moale, apoi faina, praful de copt, puțin oțet.
- incorporam și afinele, amestecate cu puțina faina, ca și cuburile de caise.
-punem in formele de brioșe - unse cu ulei - cam câte 2 linguri din aluat, iar deasupra așezam felii de caise.
-le coacem in cuptorul incins, cam 35 de minute, la foc mediu.
- dupa ce s-au copt, le ungem deasupra cu gem de caise sau le pudram.
Comentarii