Ies pufoase și aromate.
aluatul se face cu:
4 oua, un pahar cu zahar, 1/2 pahar cu apa, 100 g unt, 1 praf de copt, arome, circa 15 linguri cu vârf cu faina.
mai folosim o cana cu afine și vreo 10 caise, dar și gem de caise.
cum se face.
- se bat albușurile spuma, cu puțina sare, apoi punem și zaharul
- se bate in continuare, adaugam apoi galbenusurile, apoi apa, câte puțin.
- punem și untul moale, apoi faina, praful de copt, puțin oțet.
- incorporam și afinele, amestecate cu puțina faina, ca și cuburile de caise.
-punem in formele de brioșe - unse cu ulei - cam câte 2 linguri din aluat, iar deasupra așezam felii de caise.
-le coacem in cuptorul incins, cam 35 de minute, la foc mediu.
- dupa ce s-au copt, le ungem deasupra cu gem de caise sau le pudram.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
Cantități pentru o pască: 900 g smântână 5-6 ouă 3-4 linguri cu făină 8 linguri cu zahăr stafide înmuiate în rom coajă de lămâie sare...
-
Este una dintre cele mai bune ciorbe și n-am mâncat altundeva mai bună. Am facut-o mai demult, fiind o rețetă de primăvară. Călim ușor în u...
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...

2 comentarii:
Wonderful food blog! Love your blog :)
INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI"
Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html
Trimiteți un comentariu