Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

10 iul. 2012

brioșe cu caise și afine

Ies pufoase și aromate.

aluatul se face cu:

4 oua, un pahar cu zahar, 1/2 pahar cu apa, 100 g unt, 1 praf de copt, arome, circa 15 linguri cu vârf cu faina.
mai folosim o cana cu afine și vreo 10 caise, dar și gem de caise.

cum se face.
- se bat albușurile spuma, cu puțina sare, apoi punem și zaharul
- se bate in continuare, adaugam apoi galbenusurile, apoi apa, câte puțin.

- punem și untul moale, apoi faina, praful de copt, puțin oțet.
- incorporam și afinele, amestecate cu puțina faina, ca și cuburile de caise.


-punem in formele de brioșe - unse cu ulei - cam câte 2 linguri din aluat, iar deasupra așezam felii de caise.
-le coacem in cuptorul incins, cam 35 de minute, la foc mediu.




- dupa ce s-au copt, le ungem deasupra cu gem de caise sau le pudram.



Un comentariu:

Meatloaf spunea...

Wonderful food blog! Love your blog :)

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

Chiftele de peste

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori