Dacă nu vrei să stai prea mult lângă aragaz și să ai in același timp și friptura, și garnitura, fă această rețetă.
Folosim cotlete, cu os sau fără, sau șnițele de porc. Dar se poate face cu orice fel de carne. Eu am avut 4 șnițele, pe care le-am bătut puțin.
- mai întâi tocăm mărunt de tot o ceapă, o călim ușor, apoi gătim și carnea, pe o parte și alta, până ”se albește”, turnăm o cană cu apă caldă și o lăsăm la foc mic 20 de minute;
- presărăm sare, adaugăm 1/2 de ardei tocat și o roșie mică, și mai lăsăm să fiarbă 30 de minute;
- mai presară sare și piper și pune apă cât crezi că mai trebuie.
- după vreo 20 de minute, este gata.
Mai pune in sos praf de usturoi, puțin suc de roșii, dacă mai vrei.
Este gustoasă și dulceagă.
Important e ca sosul să iasă scăzut, deci nu adauga apă decît treptat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu