Merluciu la cuptor, cu sos de țelină

Am cumpărat trunchi de merluciu, peștii fiind, după cum se vede, ceva mai mici.
Am presărat peștii pe toate părțile cu sare și piper, apoi i-am pus intr-un vas cu ulei.
Am adăuat din nou ulei, o ceșcuță cu vin, usturoi felii, puțin gogoșar tocat, pătrunjel și cimbru.
Este indicat sa lasăm peștii la marinat măcar o oră, să intre aromele in ei, apoi ii punem in cuptorul incins, acoperiți cu folie.
După 30 de minute, dăm folia deoparte și îi mai lăsăm in cuptor, să scadă sosul.
Pentru a acentua puțin gustul de usturoi, putem presăra și usturoi granulat.


Sosul de țelină:
dăm o bucată de țelină prin răzătoarea mică, o frecăm cu sare și lamâie, cu lingura de lemn, apoi adăugăm iaurt grecesc sau o smântână mai slabă. Punem și câteva frunze verzi de țelină.

Servim cu garnitură din orez și legume, congelate sau proaspete, cum avem.



Comentarii