Folosim aluatul fraged prezentat anterior aici.
Umplutura cu brănză de vaci:
800 g de brânză
5 ouă
200 g zahăr
stafide inmuiate in rom
coajă de lămâie
3 linguri cu griș
2 linguri de făină
sare
migdale feliate
Observație:
Cind am gustat brânza, mi s-a părut mult prea dulce. Recomand sa adăugați zahărul trepatat, până ce simțiți că e pe gustul dv.
Ametsecăm brânza cu puțină sare, cu zahăr și aromele dorite. Apoi adăugăm pe rind câte 1 ou; din ultimul ou lăsăm o jumătate deoparte intr-un castronel, ca să ungem cu el pasca la final.
Punem apoi 2 linguri de griș și două de făină, stafidele trecute prin făină.
Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem o foaie subțire, pe care o ințepăm cu fruuclița. Presărăm o lingură de griș, apoi turnăm umplutura.
O ungem deasupra cu ou și presărăm o mină de migdale feliate.
O coacem la foc mediu, cam 50 de minute.
Este foarte aspectuoasă.
Comentarii