Pască cu brânză de vaci, cu stafide și migdale



Folosim aluatul fraged prezentat anterior aici.

Umplutura cu brănză de vaci:

800 g de brânză
5 ouă
200 g zahăr
 stafide inmuiate in rom
coajă de lămâie
3 linguri cu griș
2 linguri de făină
sare
migdale feliate

Observație:
Cind am gustat brânza, mi s-a părut mult prea dulce. Recomand sa adăugați zahărul trepatat, până ce simțiți că e pe gustul dv.

Ametsecăm brânza cu puțină sare, cu zahăr și aromele dorite. Apoi adăugăm pe rind câte 1 ou; din ultimul ou lăsăm o jumătate deoparte intr-un castronel, ca să ungem cu el pasca la final.
Punem apoi 2 linguri de griș și două de făină, stafidele trecute prin făină.
Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem o foaie subțire, pe care o ințepăm cu fruuclița. Presărăm o lingură de griș, apoi turnăm umplutura.
O ungem deasupra cu ou și presărăm o mină de migdale feliate.
O coacem la foc mediu, cam 50 de minute.
Este foarte aspectuoasă.





Comentarii

Aurica a spus…
reteta de pasca preferata, asa cum o stiu, delicioasa, pufoasa si savuroasa cu stafide si cu aroma care o da amigdalele, foarte gustoasa :)