Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

16 iun. 2013

Plăcintă umplută cu morcovi şi ghimbir

Este o reţetă inventată de fratelo Virgilio, deci e originală.
De post, vegan etc.
Important e că a ieşit şi foarte bună.
Se face cu foi de plăcintă cumpărate.
Umplutura: 
morcovi - cam 1 kg, dar din cei mai dulci şi mai gustoşi, să nu fie fazi, lemnoşi - , ulei, ghimbir proaspăt + după gust, lămâie şi puţin zahăr.

Morcovii au fost mai intâi zdrobiţi la robot - sau se rad pe răzătoareaa mare, apoi se pun la innăbuşit într-un vas cu pereţi mai groşi, in care punem şi puţin ulei. Presărăm sare, punem capac şi lăsăm să se înmoaie (cu capac), dar nu exagerat de tare, pentru co umplutura se mai coace şi în cuptor şi totodată trebuie să fie un pic mai fermă. La nevoie, adăugăm câte puţină apă.
La final, punem ghimbir ras, zeamă de lămîie mai multă, să fie acrişori. După gust, se adaugă şi puţin zahăr sau alt fel de indulcitor.

Aranjăm plăcinta in tavă, după metoda obişnuită. Adică, punem câte o foaie, o ungem cu ulei, apoi alta şi continuăm aşa pînă facem stratul de jos, din vreo 7 foi.
Ungem şi foaia de deasupra, presărăm grişi sau pesmet şi întidem umplutura de morcovi. 
Continuăm să punem celelalte straturi de foi.
Deasupra ungem cu ulei şi cu un cuţit ascuţit porţionăm plăcinta, apoi o dăm la copt.
Trebuie să fie uşor rumenită, dacă e prea tare poate fi scorţoasă.
A ieşit perfectă.
Deasupra se poate pune smântână; nu frişcă, pt. că ar fi prea dulce. Dar depinde de gusturi.


4 comentarii:

Stefy spunea...

arata foarte bine!!!

Builders.ro spunea...

O reteta speciala si delicioasa Am preparat-o cu ajutorul cuptorului electric Ertec rotund.

Builders.ro spunea...

O reteta speciala si delicioasa. Am preparat-o cu ajutorul cuptorului electric Ertec rotund.

nouatigaraelectronica spunea...

Extrem de delicioasa, merita incercata :D

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

AROME...: Lebăr de casă

AROME...: Lebăr de casă : Se face cu: 1- 1,5 kg de ficat 4-500 g carne de porc o bucată - cam 250 g - de slănină afumată 300 g ceapă pu...

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori