Este practic de făcut această friptură atunci când sunt multe persoane invitate la masă. Nu mai spun că parcă are gust mai bun când e făcută în cantitate mai mare.
Ca să iasă frageda, cu o seară înainte punem carnea la marinat.
Curăţăm pulpele, le stropim cu ulei amestecat cu puţin muştar şi condimentele dorite - piper, boia, praf de usturoi, cimbru - şi punem şi felii de usturoi.
Le acoperim şi le lăsăm la rece pina a doua zi, când o punem în tavă, o acoperim cu folie de aluminiu şi o lăsăm la foc potrivit circa o oră.
O verificăm între timp, presărăm şi sare şi eventual mai intoarcem carnea.
La final, o stropim cu puţin vin şi o lăsăm fără folie, să se rumenească.
Friputra va căpăta un gust mai plăcut dacă vom adăuga la copt şi feliuţe subţiri de kaiser afumat sau cabanos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu