Se face mai simplu decât ghiveciul românesc, pentru că toate legumele se aşează într-o tavaă , aşa crude cum sunt, se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor. Legumele ies întregi cu siguranţă, comparativ cu ghiveciul fiert.
Eu însă am "prelucrat" vinetele înainte, pentru că am vrut să le scot amăreala. Adică, le-am presărat cu sare şi le-am lăsat să stea un sfert de oră, apoi le-am şi opărit.
Se pot folosi orice legume avem. Intre ele se intercalează ceapă bucăţi şi cuburi de roşii. Se presară sare, se stropesc cu ulei.
Eu am folosit dovlecei, vinete, cartofi, morcovi, castraveţi, conopidă, fasole păstăi, ardei, roşii şi ceapă.
După ce le-am aşezat in tavă, punem condimente - usturoi, boabe de coriandru, piper etc.
Acoperim totul cu o folie şi lăsăm la cuptor vreo 40 de minute. Nu se pune apă, legumele vor lăsa zeama lor.
Spre final, lăsăm tava la copt descoperită, să mai scadă zeama - dacă e nevoie, şi totodată să se rumenească uşor. Presărăm verdeaţă.
Servim cu pâine neagră.Reţeta am văzut-o pe Paprika, dar nu am reţinut-o exactexact. Parcă se turna şi puţin vin. Nu ştiu, dar merită încercat.
5 comentarii:
Super meniu!!!!
Fie ca sarbatorile de iarna sa va aduca bucurie, implinirea tutror dorintelor si multa sanatate. La multi ani!
Multumesc, la fel. Numai bine iti doresc.
Agentia de formare profesionala Public Euroconsulting, organizeaza curs de BUCATAR si BUCATAR SEF. Acest curs este acreditat ANC; se elibereaza diploma recunoscuta de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
Pret: 600 RON BUCATAR si 900 RON BUCATAR SEF!
Fiecare cursant primeste 1 CUPON - 200 RON REDUCERE, valabil 2 luni pentru un alt curs realizat prin compania noastra! Acest CUPON poate fi oferit altei pers! Cursurile se tin in ORADEA - central!
Alte orase in care desfasuram acest curs: Cluj-Napoca, Satu-Mare, Arad, Bucuresti!
Inscrierile se pot face si online, pe site-ul nostru! www.publiceuroconsulting.ro
Informatii suplimentare: 0728.957.877 sau juridic@publiceuroconsulting.ro
Buna ziua, sunt Diaconu Daniel admin site http://www.tinerii-bucatari.com/ cel mai nou portal culinar din domeniu. Asadar as dori sa facem un schimb de bannere daca va intereseaza acest subiect. Detalii mai multe despre dimensiunile disponibile in momentul de fata pe http://www.tinerii-bucatari.com/Pentru-webmasteri. Va rog sa ma anuntati de indata ce doriti o colaborare pe aceasta tema. Va multumesc, o zi buna!
Cu respect,
Diaconu Daniel.
Admin http://www.tinerii-bucatari.com/
admin@tinerii-bucatari.com
Trimiteți un comentariu