Această prăjitură are avantajul că se face rapid şi este şi foarte bună.
Crema se face cu:
700 g rahat, 2 lămâi, 200 g unt.
Rahatul se trece prin maşina de tocat şi apoi se pune într-o crăticoară, cu 1 cub de unt, şi se ţine pe foc mic până se omogenizează. Amestecăm mereu cu lingura de lemn.
Când s-a topit, îl luăm de pe foc şi adăugăm untul în compoziţia frierbinte şi omogenizăm totul.
Acrim cu zeamă de lămîie, după gust (dar să fie mai acrişoară) şi aromatizăm cu coajă rasă de lămâie.
Lăsăm să se răcorească puţin, apoi o repartizăm pe foile de napolitane.
După vreo oră, punem deasupra prăjiturii un fund de bucătătrie sau o tavă, ca să se mai aplatizeze.
Este bună după câteva ore.
Este şi mai bună a doua - chiar a treia - zi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
- Sunt absolut minunate, în prima zi. Apoi, recomand să fie încălzite. Reţeta: 200 g untură - sau unt 100 g smântână 150 g i...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
-
Se face uşor, este foarte bun şi potrivit pentru o masă de sărbătoare. Ingrediente: 1 pui de 2 kg aproximativ ciuperci 200 g 4 ling...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu