Este o reţetă italiană pe care am adaptat-o sezonului, adică în loc de spanac am pus dovlecel şi pătrunjel verde.
Pentru 2 porţii:
1 piept de pui dezosat
un morcov
un dovlecel mic
4 ciuperci
50 g pesmet
1 ou
20 g parmezan sau brânză rasă
o ceşcuţă mică de vin alb
1 câţel de usturoi
o legătură de pătrunjel verde
oregano uscat
o cană de ulei
sare, piper
Tăiem pieptul de pui în două jumătătţi şi îndepărtăm muşchiuleţii de la mijloc, căci vom folosi părţile laterale din care vom face 2 buzunare mari.
Pe lateral, cu un cuţit bine ascuţit tăiem 2 buzunare in interiorul fiecărei jumătăţi a pieptului de pui. Apoi punem carnea într-un castronel , turnăm deasupra vinul alb şi o dăm la rece.
Facem umplutura:
Radem morcovul şi dovlecelul, adăugăm ciuperci tocate şi usturoiul tocat mărunt.
Călim totul într-o tigăiţă mică, la foc mic, să se înmoaie uşor legumele. Presărăm sare şi piper.Ulteior putem pune o lingură de apă, ca să nu se ardă. Când sunt gata le dăm deoparte, punem o lingură de brânză, pătrunjel tocat, piper.
Cu această umplutură se umple pieptul de pui, se prinde apoi cu scobitori. Nu uitaţi să săraţi carnea înainte, pe toate părţile.
Pe o farfurie întinsă punem pesmetul amestecat cu oregano şi o linguriţă de parmezan.
In alta batem 1 ou întreg.
Pregătim tigaia pentru a prăji pipetul: o punem pe foc domol, când e încinsă turnăm aprox. o cană de ulei. Cănd uleiul s-a încins, vom adăuga uşor pieptul de pui, după ce l-am trecut prin ou, prin pesmet (vezi să adere pe toate părţile) şi iar prin ou.
Trebuie ca uleiul să ajungă cam până la jumătate din nivelul puiului, ca să fie cât mai bine cuprins de căldură.
După ce s-a format crusta din ou, prăjindu-se pe ambele părţi, putem da focul mai mic şi lăsăm cam 10 minute pe fiecare parte, pentru a se pătrunde şi în interior.
Il scoatem pe hîrtie absorbantă, îndepărtăm scobitorile şi îl servim imediat.
Eu am făcut doar o salată de varză şi morcovi.
De remarcat că numai crusta iese prăjită, carnea arată ca şi cum ar fi fiartă.
Recomand şi un pahar de vin alb. Noroc!
Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
- Aperitive
(55)
- Băuturi
(2)
- Budinci
(4)
- Conserve
(33)
- Dulciuri
(67)
- Fripturi
(13)
- Garnituri
(2)
- Gustări
(18)
- Mâncăruri
(67)
- Patiserie
(29)
- Pește
(14)
- Salate
(22)
- Sfaturi
(12)
- Sosuri
(1)
- Supe/ciorbe
(18)
-Diverse...
(21)
*
(10)
* - Retete retro
(9)
* Retete de post
(3)
Afine
(4)
Ananas
(2)
ardei
(13)
Banane
(2)
Biscuiţi
(1)
Branza
(38)
Brocoli
(2)
Cacao
(10)
Cafea
(3)
Caise
(9)
Capsune
(9)
Carne de oaie/miel
(1)
Carne de pasare
(50)
Carne de porc/vita
(42)
Carne tocata
(24)
Cartofi
(24)
Castraveti
(3)
Catina
(2)
Ceai
(1)
Ceapa
(3)
Cimbru
(1)
Ciocolata
(6)
Cirese
(3)
Ciuperci
(40)
Coacaze
(2)
Coacăze
(1)
Condimente
(2)
Conopida
(5)
Creier
(5)
De post
(2)
Dovlecei
(8)
Dulciuri
(50)
Faina
(14)
Fainoase
(2)
Fasole
(8)
Fasole pastai
(5)
Făină
(1)
Ficat
(8)
Foitaj/aluat
(9)
Fragi
(3)
Frișcă
(1)
Fructe de padure
(7)
Fructe diverse
(19)
Gem
(1)
Gem/marmelada
(10)
Gogoșari
(11)
Grâu
(1)
Griș
(2)
Gutui
(3)
Hrean
(1)
Iaurt
(4)
Lamai
(8)
Lapte
(10)
Legume diverse
(16)
Limbă
(2)
Linte
(2)
Lobodă
(1)
Mac
(1)
Malai
(3)
Mazăre
(6)
Mere
(13)
Mezeluri
(12)
Morcovi
(8)
Năut
(1)
Nucă de cocos
(2)
Nuci
(9)
Opinii
(3)
Orez
(15)
Ornare
(1)
Oua
(59)
Paine
(8)
Paine/patiserie
(2)
Paste fainoase
(2)
Pepene
(2)
Pere
(2)
Pesmet
(2)
Peste
(31)
Piersici
(8)
Portocale
(4)
Porumb
(3)
Praz
(1)
Prune
(6)
Rahat
(1)
Rosii
(13)
Secară
(1)
Sfecla
(3)
Smantana
(25)
Soc
(1)
Soia
(1)
Spanac
(4)
Surimi
(4)
Ștevie
(1)
Telina
(7)
Unt
(12)
Untura
(7)
Usturoi
(2)
Varza
(15)
Vin
(7)
Vinete
(6)
Visine
(7)
Zaharoase
(5)
Zmeura
(4)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Subscrie via email
Ecuson Facebook
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu