Am găsit rețeta la adresa: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mac-585.html
” Pt aluat:
3 galbenusuri
150 gr zahar (eu am pus 100 g)
200 gr margarina (eu am pus unt)
1 pachetel praf de copt
lapte (căt cuprinde aluatul)- am pus cam cât o ceșcută de cafea
Pt crema:
200 gr mac (eu am pus 250)
200 gr zahar
150 gr faina
200 ml lapte
2 pliculete zahar vaniliat
3 albusuri
1 pliculet praf de copt
Am mai pus 2 linguri de griș în umplutură și am mai scăzut un pic din făină.
aluat:
-Din toate ingredientele se framanta un aluat potrivit, din care se intind 2 foi
Pt crema:
-se macina macul
-macul se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt, zaharul vaniliat, laptele
-albusurile se bat spuma si se adauga la crema amestecand usor de jos in sus (eu am preferat să bat albușul cu zahăr)
-se pune o foaie in tava unsa sau cu hartie de copt si se toarna crema
-se da la cuptor pana se aureste usor deasupra -
-deasupra se presara zahar pudra ”
- am făcut prăjitura într-o tavă ceva mai îngustă, de friptură
-cred că prăjitura iese bună și cu nucă în loc de mac
- mi-a plăcut aluatul și îl voi folosi și alte prăjituri. Cred că este bun pentru tarte cu un singur strat de aluat, gem sau măr etc. și bezea cu mac, nuci.
- se poate face și astfel: un strat de aluat, din tot aluatul, un strat de gem și apoi macul cu albuș; mie parcă îmi lipsea ceava din prăjitura asta. nu sunt obișnuită numai cu gustul de mac, dar lui fratelo i-a plăcut așa.