Preparam o budinca din 300 g branza de vaci, 3 oua, 3 linguri de zahar, 2 linguri gris si faina alba.
Deasupra punem un sos din fructe de padure, adica amestecam fructele cu putin zahar, eventual si apa, si le fierbem pana se leaga un pic. Turnam acest sos peste budinca din branza.
Eu am avut zmeura proaspata. Putem folosi si congelata.
Blatul este ca un pandispan, dar ouale se bat intregi, nu se mai separa.
Ideea am preluat-o de aici:
Se face cu:
5 oua
125 g zahar
125 faina
vanilie
sare
Se bat la robot ouale, sarea, zaharul, la viteza mare, timp de 4 minute. Se incorporeaza faina, cu ajutorul unei spatule.
Punem aluatul in tava, pe hartie de copt, si se coace in cuptorul incins circa 20 de minute.Important este sa nu se rumeneasca.
Cand a fost gata, eu am rulat blatul cu tot cu hartie. Dupa ce s-a racit, l-am desfacut , l-am uns cu gem si l-am rulat, indepartand hartia.
Pozele , din pacate, sunt facute noaptea si nu sunt prea grozave.
O combinatie pentru un fel de mancare sanatos, facut rapid la cuptor.
Cantitatile se pun in functie de portiile necesare si dupa dorinta.
Intr-o tava unsa cu putin ulei punem fileuri de somon, sarate si piparate, spanac oparit si tocat ( poate fi si congelat), il saram si condimentam cu piper si nucsoara, presaram si felii de catei de usturoi, apoi intindem peste spanac cateva linguri de smantana.
La reteta originala, sosul se face din oua si parmezan.
Ulterior s-a mai modificat si s-a pus smantana. Gustul se schimba, devine acrisor. Cu toate acestea, prefer varianta cu smantana, nefiind adepta consumarii oualor crude. De fapt, ouale s-ar gatesc putin, dar cred ca raman totusi pe jumatate crude.
Se prepara rapid, cu:
250 g paste
200 g bacon
100 g parmezan
200 g smantana
2 linguri ulei de masline
sare
piper
Preparare:
Fierbem pastele, cu putina sare.
Prajim baconul, sa fie crocant.
Amestecam smantana cu parmezan ras, o turnam peste bacon.Lasam sa clocoteasca, punem si pastele, amestecam, potrivim de sare, piper.
Presaram putin parmezan.
Am ales limbi de porc, pentru ca devin foarte fragede la fiert.
Ingrediente:
4 limbi de porc
zarzavat pentru supa
sare piper
Pentru sos:
maioneza
4 catei de usturoi
Facem o supa din limba, ceapa, radacinoase.
Cand furculita intra usor in carne, o scoatem si o lasam sa racoreasca un pic. Asa fierbinte o curatam de pielea alba. Daca se va raci, nu se mai curata usor.
Indepartam pielite, vinisoare... apoi o taiem felii subtiri.
O servim calda, cu sos de maioneza si usturoi
Este buna si rece.
Variante:
- prepara o salata din limba taiat cubulete, maioneaza, ceapa marinata.
- putem face un aperitiv adaugand in maioneza castraveti murati taiati marunt.
Ingrediente:
300 g peste file
250 g cartofi fierti
2 oua
4 catei usturoi
o legatura patrunjel
sare, piper
faina si pesmet
ulei pentru prajit
Se pun la fiert cartofii, curatati, in apa cu sare.
Pestele se inabusa rapid intr-o tigaie, cu putin ulei si apa.
Facem piure din cartofi si peste, punem oua, o lingura de faina,usturoiul pisat, sare, piper și patrunjel.
Cu mana umezita se formeaza chiftelute care se trec prin fiana si pesmet si se prajesc in ulei incins. Se scot apoi pe un servetel.
Am inlocuit sunculita prajita cu ciuperci prajite. In rest, reteta e aceeasi.
Ingrediente:
1/2 pachet spagheti
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi
1 praf de sare
1 cană cascaval ras
2-3 linguri parmezan
200 g ciuperci
200 ml smântână
piper
Punem la fiert apă cu sare, iar când clocotește adaugă pastele.Le lasam la fiert 10 minute apoi le dam deoparte, lasandu-le sa absoarba apa.
In uleiul incins punem ciupercile tăiate, feliute de usturoi si le lasam sa se rumeneasca un pic. Adaugam apoi smatana, putina apa din care au fiert pastele, lasam sa dea un clocot. Punem pastele, mai lasam sa se incinga impreuna, la final punem branzeturile. Adaugam piper. Am prajit si cateva ciuperci intregi, pentru pus deasupra.
Eu am renuntat la galbenus , pentru ca nu imi place.
Cine vrea, poate pune galbenusuri si sunca prajita.
Am incercat si eu aceasta reteta, din curiozitate. Deci, dragilor, ceea ce vedeti e doar o prima proba.
Sunt bune, desigur, si seamana la gust cu gogoselele din aluat pripit, cum sunt cele pentru eclere - coapte in cuptor. Doar ca se fac mult mai rapid: se amesteca lapte cu oua si faina si totul e gata de pus in cuptor.
Clasic, se servesc cu friptura si sos.
Cred insa ca pot fi folosite si in alte combinatii, chiar si ca desert.
Pozele mele sunt cam sterse (facute seara).
Reteta:
(de pe Paprika, de la Mary Berry) Ingrediente
Se amestecă făina și sarea într-un castron și se face o fântână în centru. Adăugați ouăle și puțin din lapte. Se toarna treptat laptele ramas.
Forma de copt se incinge puternic in cuptor. O scoateti si cu atentie turnati în fiecare forma o lingură de ulei - sau mai mult, daca folositi forme mai mari. Trebuie sa sfaraie. Se transferă în cuptor până când uleiul se încălzește.
Scoateți cu grijă din cuptor și turnați aluatul si coaceti timp de 20-25 minute sau până când cresc si devin auriu-maronii.