Lintea fierbe mai repede decât fasolea şi e mai uşoară.
Am folosit linte roşie - cam o cană, pe care am fiert-o circa 30 de minute. Lintea se spală in mai multe ape inainte de a fi pusă la fiert, dar apoi nu se mai aruncă apa, ca la fasole.
Dacă este lăsată la înmuiat ceva timp înainte de fierbere, e şi mai bine.
La fiert se mai pot adăuga ceapă şi morcov, şi sare, chiar de la început.
Cum procedăm cu făina de susan:
punem intr-un castron 4-5 linguri de făină de susan (eu aşa am cumpărat-0, dar se poate pune şi susan măcinat), pe care le opărim cu zeama clocotită, de la fiertul lintei. Omogenizăm.
Lintea fiartă se scurge, se pasează, se amestecă cu susasnul şi se adaugă ulei, după gust, cam o ceaşcă- frecînd continuu. O aromatizăm cu :
-usturoi pisat
sau
zeamă de lămâie şi ceapă verde, caz in care o servim cu salată.
Poftă bună.