Am folosit 500 g carne de pulpă de porc, 2 ouă, 1 cartof crud ras, 1 felie de pâine înmuiată şi pasată, o ceapă uşor călită, o bucăţică de caşcaval ras, piper, sare, usturoi ras, mărar tocat.
Nu uita să adaugi la chiftele şi 2 linguri de apă rece; la final, pune şi 2 linguri de făină albă.
Se modelează chiftelele cu puţină făină, se pun pe tavă - cu foaie de copt - şi se introduc în cuptorul încins.
După 25 de minute, se întorc pe cealaltă parte.
Observaţii:
Reţeta are avanatjul că nu mai mâcnăm prăjit şi nici nu stăm lângă aragaz să prăjim.
Mi-au ieşit cam seci, de aceea recomand să se facă o compoziţie mai moale, punând încă 2 ouă şi e bine să punem şi nişte ulei.
În cuptor, se evaporă mai mult sucurile din chiftele şi se usucă.
Voi încerca şi varianta de a le găti mai întâi sub folie.
Aştept sugestiile dv.