Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

15 ian. 2017

Prajitura cu capsune si rubarbă


Folosim un aluat de pandispan cu cacao sau alt aluat de chec preferat.
Il turnam in tava si deasupra asezam alternativ capsune si bucati de tulpina de rubarba.
Dupa ce se coace, pudram cu zahar pudra si vanilie.



11 dec. 2016

Mazăre țărănească


Idee pentru o masa rapida:

Se poate servi simpla, de post, sau ca garnitura.
Folosim mazare congelata sau conservata, din cea fina, de calitate.
Mai avem nevoie de rosii, ceapa, ulei, vegeta naturala.
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei, avand grija sa nu se arda. Apoi se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert 15 minute.
Mazarea se pune intr-o strecuratoare si se spala. Cea congelata se pune direct peste ceapa.
Se fierbe 10 minute, se adauga cuburi de rosii proaspete sau conservate.
Aromatizam dupa gust cu piper si marar.
Eu am servit-o cu snitele.

8 dec. 2016

Tochitura de pui


Daca nu consumati carne de porc (prea des) sau daca vreti sa mancati ceva rapid, gustos si consistent, va recomand un fel de tochitura cu carne de pui. 

O idee foarte bună pentru o masă consistentă, gustoasă şi preparată rapid.
Am avut piept de pui, ficat de pui, cabanos, oua, branza rasa, mamaliga.

Cum o facem:

- taiem pieptul de pui cubulete si il calim in ulei, la foc mic, amestecand mereu.
- punem sare si piper.
- adaugam si carnaciori, feliati.
- intre timp, punem sa fiarba si apa, ca sa facem mamaliga.
-cand pieptul de pui e  gata, punem tot acolo si ficateii.
- separat, pregatim cate 1 ou ochi, pentru fiecare persoana.
- servim cu mamaliguta si branza rasa (cas, cascaval) sau de burduf.
- alaturi punem tochitura, care este foarte buna cu mujdei de usturoi.


17 sept. 2016

Salau la cuptor, cu lamaie


Folosim salau proaspat, curatat si spalat.
Frecam pestele cu sare, piper, cimbru, condimente si unt.
Impanam pestele cu felii de lamaie, il stropim cu zeama de lamaie din abundenta, cu vin alb si cu ulei. Deasupra mai asezam felii de rosii sau rosii mici intregi, masline.
Il introducem in cuptorul foarte bine incins si il lasam circa 30 de minute.


Se serveste impreuna cu sosul din tava.


6 sept. 2016

Ardei umpluți cu carne, în sos de roșii


Se foloseste pulpa de porc sau de vitel, cam 500 - 700 g. 
Carnea se toaca, impreuna cu ceapa usor calita, 1 morcov, verdeata. Se adauga 1 ou, sare, piper, orez ( cat intr-o cescuta de cafea). Se adauga 3 linguri cu apa si una cu faina.

Se umplu ardeii, dupa ce au fost opariti mai inainte.
Se adauga apa clocotita, cat sa ii cuprinda.
In apa mai punem o ceapa tocata foarte fin, rosii tocate, sare, un praf de zahar, suc de rosii. Asezam deasupra o crenguta de cimbru si una de busuioc, punem capacul si ii lasam sa farba o ora. La final, ca sa mai scada sosul, ii lasam fara capac.



1 sept. 2016

Pui cu ardei și sos soia

Pentru doua portii:
2 pulpe de pui si/sau un piept de pui, o ceapa, 1 ardei mare si un gogosar, o rosie mare, ulei, sos soia, 

Rumenim carnea in ulei pe ambele parti, adaugam ceapa tocata, o calim, cu sare si piper, si adaugam o ceasca de apa. Lasam sa se gateasca carnea, la foc redus.
Ardeii ii taiem bucati mari.
La fel si rosia, dar o punem la scurs intr-o sita.
Calim legumele in ulei, la foc mare, sa ramana al dente. Daca ne place, adaugam si 1-2 catei de usturoi. Stingem cu sos de soia, adaugam condimente dupa gust. Potrivim gustul cu zahar, sare, ardei iute.
Amestecam totul cu carnea si lasam sa mai fiarba impreuna cateva minute, sa se intrepatrunda gusturile.



31 aug. 2016

Pastă din urdă şi mărar


Ingrediente:
300 g urda, 100 g smantana, o ceapa verde sau o ceapa mica veche, 2-3 linguri mararsare, rosii chery, masline decor

.
Mixam branza cu smantana, adaugam ceapa si verdeata taiate foarte marunt, sare dupa gust.
Putem face tartine sau turnam pasta intr-o forma, o dam la rece vreo 30 de minute, apoi o rasturnam si ornam dupa plac.






Fursecuri şpriţate, cu rahat


Reteta este aceasta  - de AICI - cu deosebirea ca le-am facut rotunde si am aplicat cate o bucatica de rahat. Tin mult si sunt fragede.

30 aug. 2016

Pui cu smantana si ciuperci

Il facem cu:
1 piept de pui dezosat, o ceapa mica, 250 g ciuperci,  250 ml smantana, 3 linguri ulei, o lingura de faina, sare, piper, marar.

Mod de preparare:

Taiem pieptul de pui fasii si il rumenim in uleiul incins, pe ambele parti. Adaugam ceapa tocata foarte fin, presaram sare, calim totul usor si punem o ceasca cu apa. 
Lasam mancarea la foc domol, cu capac, pentru a se patrunde carnea si a se topi ceapa. Cand a scazut apa, punem ciupercile taiate cuburi, le calim si le lasam sa fiarba. Ciupercile vor lasa zeama. La nevoie, se completeaza cu apa. Mancarea trebuie sa aiba sos.
La final, cand consideram ca sunt gatite si ciupercile, si carnea, turnam smantana amestecata cu o lingura de faina si o cescuta de apa. Lasam sa fiarba vreo 5 minute. 
Potrivim de sare si piper. Mai lasam sa fiarba, daca sosul nu e legat sau consideram ca trebuie sa mai scada. Presaram marar verde tocat.
Este excelent, cu mamaliguta fierbinte.
Se prepara in circa o jumatate de ora. 
Pofta buna!




Madlene

Am gasit forme pentru madelene, din silicon, la Lidl.

Ingrediente: 

150 g zahar, 3 oua, 100 g unt, 75 ml lapte, circa 300 g faina, 1 praf de copt, 1 praf de sare, vanilie, coaja rasa de lamaie.
Cum le preparam: 
Mixam ouale intregi cu zaharul si sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam laptele, untul topit si racorit, coaja de lamaie, apoi  faina amestecata cu praful de copt.
Apoi dam aluatul la frigider pentru un sfert de ora. Cu o lingurita, umplem formele de madlene. Le coacem la foc mediu, timp de 15-20 de minute. Sa fie rumenite un pic pe margini.
Merg bine cu ceai sau cafea.
Pozele le-am facut noaptea, dupa cum se vede.


27 aug. 2016

Plăcintă cu spanac

Folosim foi subtiri de placinta.
Punem in tava de copt o jumatate de pachet de foi de placinta, avand grija sa ungem fiecare foaie cu putin ulei.
Pentru umplutura:
500 g de spanac oparit si scurs, 4 oua, 250 g branza - telemea, cas, cascaval, o lingura de faina, sare si condimente (piper, nucsoara). Putem folosi si spanac congelat, oparit si scurs.
Amestecam totul si turnam umplutura peste foile din tava.
Acoperim cu foile ramase, unse. Cu un cutit ascutit taiem patrate.
Deasupra turnam un amestec din:
2-3 oua, un pahar de smantana amestecat cu apa minerala, atat cat sa rezulte un sos.
Dam placinta in cuptorul incins, pana se rumenste frumos.

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori