Folosim foi subtiri de placinta.
Punem in tava de copt o jumatate de pachet de foi de placinta, avand grija sa ungem fiecare foaie cu putin ulei.
Pentru umplutura:
500 g de spanac oparit si scurs, 4 oua, 250 g branza - telemea, cas, cascaval, o lingura de faina, sare si condimente (piper, nucsoara). Putem folosi si spanac congelat, oparit si scurs.
Amestecam totul si turnam umplutura peste foile din tava.
Acoperim cu foile ramase, unse. Cu un cutit ascutit taiem patrate.
Deasupra turnam un amestec din:
2-3 oua, un pahar de smantana amestecat cu apa minerala, atat cat sa rezulte un sos.
Dam placinta in cuptorul incins, pana se rumenste frumos.
Punem in tava de copt o jumatate de pachet de foi de placinta, avand grija sa ungem fiecare foaie cu putin ulei.
Pentru umplutura:
500 g de spanac oparit si scurs, 4 oua, 250 g branza - telemea, cas, cascaval, o lingura de faina, sare si condimente (piper, nucsoara). Putem folosi si spanac congelat, oparit si scurs.
Amestecam totul si turnam umplutura peste foile din tava.
Acoperim cu foile ramase, unse. Cu un cutit ascutit taiem patrate.
Deasupra turnam un amestec din:
2-3 oua, un pahar de smantana amestecat cu apa minerala, atat cat sa rezulte un sos.
Dam placinta in cuptorul incins, pana se rumenste frumos.
Comentarii