Am vrut sa dam alta consistenta si savoare pieptului de pui facut la gratar.
M-am inspirat dupa retele de pui tandoori, dar acest tandoori inseamna de fapt acel cuptor indian in forma de vas de lut.
Eu l-am facut pe gratar, la aragaz, si am furat de la reteta originala doar marinata.
Ingrediente:
– carne de pui - piept, pulpe dezosate si fara piele - 500 g– iaurt - 200 g
CONDIMENTE, cam o lingurita din fiecare sau dupa preferinta:
– boia iute de ardei
– ghimbir ras 1 lingura
– usturoi ras
– turmeric
– curry
– chimion
– coriandru macinat
– piper
– sare, ulei, lamaie
– boia iute de ardei
– ghimbir ras 1 lingura
– usturoi ras
– turmeric
– curry
– chimion
– coriandru macinat
– piper
– sare, ulei, lamaie
Amestecam condimentele cu iaurtul, punem si carnea , acoperim vasul si il lasam la frigider pana a doua zi.
A doua zi scurgem carnea de sos, dar nu o stergem. Se coace in cuptorul f. tare incins, pe gratar, daca sunt bucati mari.