Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
- Aperitive
(55)
- Băuturi
(2)
- Budinci
(4)
- Conserve
(33)
- Dulciuri
(67)
- Fripturi
(13)
- Garnituri
(2)
- Gustări
(18)
- Mâncăruri
(67)
- Patiserie
(29)
- Pește
(14)
- Salate
(22)
- Sfaturi
(12)
- Sosuri
(1)
- Supe/ciorbe
(18)
-Diverse...
(21)
*
(10)
* - Retete retro
(9)
* Retete de post
(3)
Afine
(4)
Ananas
(2)
ardei
(13)
Banane
(2)
Biscuiţi
(1)
Branza
(38)
Brocoli
(2)
Cacao
(10)
Cafea
(3)
Caise
(9)
Capsune
(9)
Carne de oaie/miel
(1)
Carne de pasare
(50)
Carne de porc/vita
(42)
Carne tocata
(24)
Cartofi
(24)
Castraveti
(3)
Catina
(2)
Ceai
(1)
Ceapa
(3)
Cimbru
(1)
Ciocolata
(6)
Cirese
(3)
Ciuperci
(40)
Coacaze
(2)
Coacăze
(1)
Condimente
(2)
Conopida
(5)
Creier
(5)
De post
(2)
Dovlecei
(8)
Dulciuri
(50)
Faina
(14)
Fainoase
(2)
Fasole
(8)
Fasole pastai
(5)
Făină
(1)
Ficat
(8)
Foitaj/aluat
(9)
Fragi
(3)
Frișcă
(1)
Fructe de padure
(7)
Fructe diverse
(19)
Gem
(1)
Gem/marmelada
(10)
Gogoșari
(11)
Grâu
(1)
Griș
(2)
Gutui
(3)
Hrean
(1)
Iaurt
(4)
Lamai
(8)
Lapte
(10)
Legume diverse
(16)
Limbă
(2)
Linte
(2)
Lobodă
(1)
Mac
(1)
Malai
(3)
Mazăre
(6)
Mere
(13)
Mezeluri
(12)
Morcovi
(8)
Năut
(1)
Nucă de cocos
(2)
Nuci
(9)
Opinii
(3)
Orez
(15)
Ornare
(1)
Oua
(59)
Paine
(8)
Paine/patiserie
(2)
Paste fainoase
(2)
Pepene
(2)
Pere
(2)
Pesmet
(2)
Peste
(31)
Piersici
(8)
Portocale
(4)
Porumb
(3)
Praz
(1)
Prune
(6)
Rahat
(1)
Rosii
(13)
Secară
(1)
Sfecla
(3)
Smantana
(25)
Soc
(1)
Soia
(1)
Spanac
(4)
Surimi
(4)
Ștevie
(1)
Telina
(7)
Unt
(12)
Untura
(7)
Usturoi
(2)
Varza
(15)
Vin
(7)
Vinete
(6)
Visine
(7)
Zaharoase
(5)
Zmeura
(4)
16 sept. 2018
AROME...: Legume congelate pentru iarnă
AROME...: Legume congelate pentru iarnă: Le-am făcut astă toamnă și le-am consumat pe parcursul iernii. Sunt extrem de practice, atunci când nu ai timp de gătit. Prind bine și ac...
AROME...: Magiun de prune - fără zahăr
AROME...: Magiun de prune - fără zahăr: Am făcut și gem de prune, dar ne-am hotărât să facem în acest an și magiun, fără zahăr, adică mai dietetic. Se face cu prune bine coapte, du...
AROME...: Otet de mere si miere de albine
AROME...: Otet de mere si miere de albine: Sunt foarte mulțumită de această rețetă de oțet de mere. Se folosesc mere bio, de la țară, cu coaja colorată și dulci-acrișoare. Merele s...
AROME...: Pastă de gogoșari cruzi - conservă
AROME...: Pastă de gogoșari cruzi - conservă: Gogoșarii se spală. se șterg, se curăță și se taie bucăți. Se dau cruzi prin mașina de carne și se amestecă cu sare pentru murături. Se pune...
AROME...: Pasta de gutui
AROME...: Pasta de gutui: Este foarte buna, insa pozele au disparut de aici. Fierbem 1 kg gutui curatate de cotor si taiate cuburi, impreuna cu 2-3 mere felii, pan...
AROME...: Pasta (pistil, piure) de mere
AROME...: Pasta (pistil, piure) de mere: Aveam mai multe mere foarte bune si parfumate - bio - dar care nu ar fi tinut pe iarna, avand unele mici lovituri sau gauri de vierme. Am ...
AROME...: Salata de ghebe marinate cu gogosari - pentru iarn...
AROME...: Salata de ghebe marinate cu gogosari - pentru iarn...: Este o reteta usoara si apreciata de toata lumea. Ai nevoie de ghebe cat mai marunte. Se pregatesc usor, în tava mare de la aragaz, a...
AROME...: Salată (zacuscă) de dovlecei
AROME...: Salată (zacuscă) de dovlecei: Se face cu 2 kg dovlecei, 2-300 g ceapă, 1, 5 kg roșii, mărar, sare, ulei. Cantitățile sunt orientative, pot varia, după preferință. Eu avea...
AROME...: Salată cu legume și sos de muștar, conservă
AROME...: Salată cu legume și sos de muștar, conservă: Folosim gogoșari, ardei, ceapă și morcovi. Cantitățile le alege fiecare. Am pus cam 2 kg gogoșari, 2 ardei, 1 kg de morcovi și unul de ceapă...
AROME...: Salată marinată pentru iarnă - din varză și legume...
AROME...: Salată marinată pentru iarnă - din varză și legume...: Această salată, folosită ca murătură, iese atractivă, fiind divers colorată. Se face un amestec de varză și unele legume, care se marinea...
AROME...: Sos de rosii cu caise sau piersici
AROME...: Sos de rosii cu caise sau piersici: Un sos delicios putem obtine daca atunci cand preparam in casa bulion sau sos de rosii pentru iarna adaugam si piure de caise, boabe de c...
AROME...: Sos condimentat cu roșii cu gogoșari- pentru iarnă...
AROME...: Sos condimentat cu roșii cu gogoșari- pentru iarnă...: Se face cu: suc făcut din 5 kg de roșii, la care se adaugă 2 kg de gogoșari sau capia tocați. Se fierbe până scade 1/3. Se adaugă sare, 2- ...
AROME...: Sos picant cu roșii, gogoșari și țelină - conservă...
AROME...: Sos picant cu roșii, gogoșari și țelină - conservă...: Este foarte bun la fripturi și la pește, dar și la alte preparate Se face ca în rețeta următoare sos de roșii și gogoșari .cu deosebirea...
AROME...: Despre sterilizarea conservelor
AROME...: Despre sterilizarea conservelor: * Sterilizarea in cuptor este indicata pentru conservele legate cu celofan. De asemenea, prezinta avantajul ca se pot steriliza mai multe b...
AROME...: Suc de rosii conservat
AROME...: Suc de rosii conservat: Il fac in fiecare toamna, nu se strica deloc si tine si de pe un an pe altul. Prefer sa il tin in astfel de sticle, mai mici, care au avant...
AROME...: Tocana de legume - pentru iarna
AROME...: Tocana de legume - pentru iarna: Tocana de legume este mai dietetica decat zacusca obisnuita, dar foarte gustoasa. Eu am folosit ca masura o farfurie mare adanca, plina (cu...
AROME...: Tocană de legume pentru iarna
AROME...: Tocană de legume pentru iarna: Este foarte gustoasa si se face repede. Folosim ca măsura un castron obişnuit, nu mare, sau o farfurie cu vârf. Avem nevoie de 1 cast...
AROME...: Zacuscă de vinete și ardei copți
AROME...: Zacuscă de vinete și ardei copți: Am ales varianta clasică, cu legume coapte, pentru că nu o mai făcusem demult. An folosit cam: 25 de gogoșari, 25 de ardei grași, 2 kg de ce...
AROME...: Zacusca / vedeta toamnei
AROME...: Zacusca / vedeta toamnei: Chiar dacă ați făcut zacusca și până acum, nu vă lăsați și continuați. Încă se mai pot face alte rețete, căci sunt multe. Și fiecare poate s...
AROME...: Zacusca de ghebe si masline
AROME...: Zacusca de ghebe si masline: 3 kg de ghebe fierte 1,5 kg ceapa 3 kg gogosari circa 500 g suc de rosii 750 ml ulei 250 g masline negre obisnuite Piper boabe O capa...
AROME...: Zacuscă de fasole boabe
AROME...: Zacuscă de fasole boabe: Este foarte gustoasă, apreciată, dar nu am mai făcut-o de câţiva ani. Acum a venit şi rândul ei, chiar azi am terminat-o de făcut. Ingredi...
AROME...: Zacuscă de ghebe
AROME...: Zacuscă de ghebe: Se face cu ceapă, gogoșri, ghebe, suc de roșii și ulei. Unii pun morcovi, dar eu nu recomand, pentru că prefer să ”iasă în față” gustul de ...
AROME...: Zacusca de gogonele - dulce-acrisoara
AROME...: Zacusca de gogonele - dulce-acrisoara: Am gasit reteta intr- o cartulie veche si am facut numai putina, din curiozitate. Astfel ca am pus cantitatile "din ochi", dar ast...
AROME...: Zacusca de peste pentru iarna
AROME...: Zacusca de peste pentru iarna: Se poate face cu orice fel de peste; de regula, cu peste proaspat. Eu am preferat, de aceasta data, pestele oceanic, pe ideea ca are mai mul...
AROME...: Zarzavat pentru ciorbe conservat cu sare
AROME...: Zarzavat pentru ciorbe conservat cu sare: Se face foarte usor. Am simplificat reteta clasica, din dorinta de a face separat zarzavatul care se poate adauga numai la ciorbe - cu mult...
AROME...: Salata de ghebe marinate cu gogosari - pentru iarn...
AROME...: Salata de ghebe marinate cu gogosari - pentru iarn...: Este o reteta usoara si apreciata de toata lumea. Ai nevoie de ghebe cat mai marunte. Se pregatesc usor, în tava mare de la aragaz, a...
AROME...: Ciuperci marinate cu gogoşari - conservă
AROME...: Ciuperci marinate cu gogoşari - conservă: ... sau Salată "Cuscra", vorba lui Mircea Badea. Se face cu: 3 kg de ciuperci, preferabil nicoreţi (au pălării măricele, fragede...
30 mai 2018
30 dec. 2017
COTLET de porc, umplut cu cascaval si ciuperci
O idee pentru o friptura la cuptor ceva mai deosebita.
O facem cu:
- o bucata cotlet de porc, intreg
- o bucata de cascaval sau mozzarela
- cateva ciuperci
- 1 ardei
- 2-3 rosii
- usturoi
- sare, piper, cimbru
- ulei
- vin
Condimentam cu sare si piper. Umplem crestaturile cu felii de cascaval, cu felii subtiri de ciuperci, rosii, ardei, usturoi. Eventual, prindem cateva scobitori pentru sustinere.
Restul de legume le taiem marunt si le lasam in tava, sa formeze un sos.
Turnam un pic de ulei deasupra carnii, punem si cimbru, apoi o dam in cuptorul incins, intr-un vas acoperit.
Dupa 30-40 de minute, cand carnea este patrunsa, lasam vasul descoperit, pentru a se rumeni carnea. Tot acum o stropim cu vin.
Observatie:
Trebuia sa pun felii mai groase de cascaval, pentru ca s-a topit si a ramas cam putin din el.
27 dec. 2017
AROME...: Salată Șuba - cu pește marinat
AROME...: Salată Șuba - cu pește marinat: De sărbători, în loc de salata boeuf, am făcut salată șuba, asemănătoare, dar mai ușoară, parcă. Și se face și mai repede. Ne-a plăcut ...
29 nov. 2017
Prajitura cu branza si fructe
Preparam o budinca din 300 g branza de vaci, 3 oua, 3 linguri de zahar, 2 linguri gris si faina alba.
Deasupra punem un sos din fructe de padure, adica amestecam fructele cu putin zahar, eventual si apa, si le fierbem pana se leaga un pic. Turnam acest sos peste budinca din branza.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Subscrie via email
Ecuson Facebook
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...