10 oct. 2017

Pui indian



Am vrut sa dam alta consistenta si savoare pieptului de pui facut la gratar. 
M-am inspirat dupa retele de pui tandoori, dar acest tandoori inseamna de fapt acel cuptor indian in forma de vas de lut.
Eu l-am facut pe gratar, la aragaz, si am furat de la reteta originala doar marinata.

Ingrediente:
– carne de pui - piept, pulpe dezosate si fara piele - 500 g
– iaurt - 200 g

CONDIMENTE, cam o lingurita din fiecare sau dupa preferinta:
– boia iute de ardei 
– ghimbir ras 1 lingura
– usturoi ras
– turmeric 
– curry
– chimion 
– coriandru macinat 
– piper 
– sare, ulei, lamaie

Amestecam condimentele cu iaurtul, punem si carnea , acoperim vasul si il lasam la frigider pana a doua zi.
A doua zi scurgem carnea de sos, dar nu o stergem. Se coace in cuptorul f. tare incins, pe gratar, daca sunt bucati mari.
Eu am taiat carnea bucati mai miic si am gatit-o pe tigaia grill, pe aragaz. Am copt si cateva ciuperci, presarate cu putina sare in interior.





Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines