
Avem nevoie de 2 oua mari, 200 g ( o cana) cu zahar, 100 ml ulei, 200 ml iaurt, bicarbonat de amoniu (sau de sodiu), o lingurita de otet sau zeama de lamaie, 1/2 lingurita cu sare, esenta de rom sau de alt fel, mirodenii, faina Dobrogea.
Aluatul se face astfel:
cele 2 oua intregi se bat cu zaharul si sarea, sa se dizolve putin zaharul; se adauga treptat laptele, ca sa se dizolve mai bine zaharul, si apoi uleiul, ca la maioneza. Apoi punem si celelalte inrgrediente si faina, astfel ca sa rezulte un aluat de chec de consistenta potrivita. L-am turnat in tava lata de la aragaz unsa cu unt, iar deasupra am presarat migdale feliate si stafide, cirese glasate.
Cu acelasi aluat am facut deseori chec (in tava normala pentru chec), cu cacao, miez de nuca si visine. Este mult mai bun dupa cateva zile.
Comentarii
Un sfarsit de saptamana placut!
Un sfarsit de saptamana placut!
Concurs cu premii! Inscrieri pana maine la ora 11 am. Te astept!
Am venit sa iti urez o zi frumoasa, sanatate, pace sufleteasca si o familie fericita - azi - de ziua ta. Domnul sa te binecuvanteze! Te pup! :)
Te imbratisez.
Iti multumes mult pentru urare.
Sa stii ca am facut acest chec si pentru ziua de azi (in forma de chec, cu cacao, nuci si visine) si a fost foarte bun: l-am facut de miercuri, iar joi l-am pus in punga de nailon. Azi a fost excelent. In prima zi, are coaja mai tare.