Am mancat si iasca galbena - chicken of the wood


Aceasta ciuperca de copac (Laetiporus sulphureus) nu prea se mananca la noi; in schimb la americani este foarte apreciata si este numita chicken of the wood.
Bineinteles ca, dupa ce m-am documentat si am vazut ca nu e nici un pericol, am mancat si eu.
Este surprinzator de frageda si totodata ferma pentru o "iasca". Pentru ca am mai gustat candva si  binecunoscutii pastravi de fag, care se vand si la piata, dar nu mi s-au parut prea grozavi, fiind destul de tari sau caltosi. Ei bine, aceasta "gainusa de padure" este foarte buna.
Ca sa vad mai intai ce gust are, am taiat-o felii mari si am inabusit-o in ulei, doar cu putina sare si piper. Are gustul ca la un picior de hrib, dar putin de tot acrisor, ca si cum as fi gatit cu un pic de lamaie; la consistenta aduce putin cu galbiorii.
Asa, prajite simplu, am inteles de ce americanii le numesc chicken of the wood: fiind albicioase si rosiatice pe margini, bucatile de ciuperca gatita semanau cu bucatile de piept de pui rumenit.
Dintr-o ciuperca mare, fiarta si data pe masina, Gil a gatit un drob, cu ou, cas, condimente:


In urmatorul video o puteti vedea foarte bine:

Si aici cineva o gateste cum am facut si eu, dar cu unt; sunt sigura ca iese si mai buna:

Inca o reteta (sa nu spuneti ca nu v-am facut pofta):

Comentarii

alison a spus…
super ideea cu drobul !arata bine de tot1
iulia a spus…
Tare bine arata drobul, delicios!! Pup! :)
mihaella a spus…
mai dificil in Romania de gasit.si mi-ai facut o pofta!
Diana Didona a spus…
Ma bucur ca va place cum arata acest drob, mai ales ca e gatit de un barbat.
Mihaella, aceasta ciuperca a fost culeasa din padure; nu o cunosteam pana acum, dar in aceasta vara am gasit vreo patru. Creste pe copaci, dar nu trebuie sa fie prea batrana.
guild-rez a spus…
Chicken of the Wood grows in our Guildwood Park.
For more pictures of mushrooms please visit http://guildwoodvillagemushrooms.blogspot.com/.
Thnak you for your visit and comment.