Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

17 feb. 2010

Tocanita de pui moldoveneasca

Este o mancarica tare buna de iarna, pe care o facea si strabunica si mamei mele, copil fiind, ii placea foarte mult.
Se face astfel:
Vom face mancarea intr-o cratita sau tigaie mai incapatoare, pentru ca va avea mai mult sos si vom pune si cartofii.
Calim in ulei carne de pui, si pe o parte si pe alta, pana se albeste carnea si chiar se rumeneste putin; apoi adaugam boia de ardei, pe urma ceapa trecuta prin razatoare - nu prea multa, ca nu e mancare de ceapa, dar dublu decat punem in general la o tocana. Lasam sa se inmaoie, la foc mic, si cand scade lichidul adaugam o cescuta de apa fierbinte, ca sa fiarba carnea innabusit. Punem si doi catei de usturoi .
Cand carnea e aproape gata, aduagam cartofii taiati in sferturi; cand sunt si acestia aproape fierti ( adica sa nu se zdrobeasca) punem sos de rosii si pasta din gogosari ( eu am de-amandoua facute in casa si condimentate). Potrivim de sare, piper si alte condimente.
O mai lasam sa fiarba pe foc mic, ca se seze aromele si deasupra se va ridica uleiul. Este buna fierbinte, cu castraveciori murati.
E o mancare mai gustoasa decat daca facem friptura si garnitura de cartofi ( piure, natur) separat. Carnea va fi moale, aromata, si cartofii vor prelua gust de carne si sos.

Pofta buna!


Nu, nu am mancat lebedele. Voiam sa arat ce rece e afara si ce bine e cand ajungi acasa infrigurat si gasesti o mancarica calda si buna.

10 comentarii:

ñ¡¢ø£ëtå spunea...

Delicioasa tocanita cu cartofi...ce pofta mi-ai facut!
Si mie imi place mult sa o mananc cu ceva muraturi.
O zi buna!

RAQUEL CRUSOÉ spunea...

Excellent your blog, congratulations!

Thank you for being together. You are worth gold, and this special moment, has a gift for you on our blog. I hope you enjoy.

Regards,

Raquel

http://raquelcrusoe.blogspot.com/

Rê Paixão spunea...

Olá amiga!

Visite meu blog:
http://www.maisbordados.blogspot.com

Beijos e boa semana!

Diana Didona spunea...

Nicoleta. si mie mi-e pofta de aceasta mancare, pentru ca am facut-o cu ceva timp in urma si am postat-o mai tarziu.

Diana Didona spunea...

Raquel, ma bucur mult ca iti place blogul meu. Premiul tau este o surpriza placuta; multumesc.

Diana Didona spunea...

Ola, Re! Multumesc pentru vizita.

Anonim spunea...

Daca ai specifica si cantitatile ar fi minunat...Sunt o gramada de retete ca asta in care nu se specifica nici o cantitate a ingredientelor...Ar trebui sa ghicim???

diana spunea...

cantitătile nu sunt stricte. Dar o sa fiu atenta cand voi mai gati, sa le notez. Adica, este simplu pentru cineva cu oarecare experienta, dar altii pot fi in incurcatura.

Anonim spunea...

Unde locuiești ? Peisajul este superb.

Maria spunea...

Locuiesc în Piatra Neamţ. De câţiva ani, la noi vin multe lebede...de când cu schimbarările climatice.

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori