Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

2 apr. 2010

Prajitura cu branza de vaci si stafide

A facut-o mama mea si a iesit foarte buna.

Se face un aluat (ca de chec) din 4 oua frecate cu o cana de zahar tos, in care mai adaugam un pic de sare, o jumatate de cana de ulei si o cana cu iaurt. Amestecam in compozitie si o lingura cu otet sau zeama de lamaie. Apoi punem treptat faina (2 cani - din ochi) si o lingurita de amoniac ( merge si cu bicarbonat). Omogenizam si avem grija sa rezulte exact ca aluatul de chec, adica mai gros, dar sa curga.Turnam in tava cam 1/3 din aluat, apoi punem o umplutura facuta din circa 800 g branza proaspata de vaci frecata cu zahar dupa gust (cateva linguri, caci si aluatul este dulce) si 4 oua, o lingura de faina si stafide.

Acoperim cu restul de aluat si o punem in cuptorul fierbinte.

Dupa gust, in coca sau in umplutura mai putem pune coaja de lamaie, esenta de rom, vanilie. Cand este gata, o pudram cu zahar vanilat

15 comentarii:

m.t. spunea...

Yummi...Si la noi e pasca in cuptor...
Mor dupa orice praji cu branza si stafide...

Un Paste Fericit!!!

mihaeladr spunea...

Paştile să fie aşa cum ţi le doreşti!

Dana2dor spunea...

Sfintele Sarbatori Pascale sa iti aduca pace in suflet, iubire in inimi, bucurie in casa si bunastare pe masa!

nicoleta spunea...

Buna... una dintre prajiturile mele preferate!

Paste Fericit!
Invierea Domnului sa va binecuvanteze ,sanatate si belsug!

Cami spunea...

Sfintele Sarbatori Pascale sa iti aduca pace in suflet, iubire in inimi, bucurie in casa si bunastare pe masa!

danna`s blog spunea...

Hristos a Inviat!
Un PASTE FERICIT alaturi de cei dragi!

Solange spunea...

Hmmm...que delícia de bolo. Gosto muito de bolo com passas e queijo.

Delicios tort!
Un Paste Fericiti!
Salutari din Brasil.

Solange

Ruxi spunea...

pereferata mea.E bine de stiut ca se opate face cu aluat ca de chec...eu nu am facut-o asa niciodata.

Gabriela spunea...

Arata nemaipomenit de bine,si pentru asta te asteapta cateva premii la mine pe blog ca sa fie ridicate.Te astept,pup!ps.i -mi cer mii de scuze ca ti-am gresit numele,sper sa nu te superi!

Primii pasi in bucatarie spunea...

wow cat de bine arata paraji a ta...ador prajiturile cu branza dulce,am furat reteta:)
in rest despre blog,jos palaria,tareee apetisant:)

Fimère spunea...

il parait délicieux et succulent ce gâteau au fromage
bonne soirée

samia spunea...

une bonne recette de gâteau au fromage,merci
biz,samia

Pecados da mesa spunea...

Olá.
Muito bom e maravilhoso.
Parabéns pelo Blog, vou seguir.
Vem para o BRAZIL me seguir.
www.pecadosdamesa.com.br

Nadji spunea...

Un gâteau qui semble bien délicieux.
A bientôt.

Aurica spunea...

o prajitura foarte buna si sanatoasa, imi place cum a iesit si cum arata, abia astept sa o incerc :)

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori