Ce bună e!
Și se face ușor.
Curățăm carnea, o spălăm, o opărim și apoi iar o spălăm. O punem într-o oală și o acoperim cu apă rece, apoi o lăsăm să fiarbă pe foc mic, ca să iasă limpede.
În general, puil fierbe destul de repede. După 15 minute, o spumuim și adăugăm o linguriță de sare.
Mai lăsăm să fiarbă vreo 5 minute și adunăm spuma. Dacă mai turnăm o cană cu apă rece, spuma se va aduna deasupra.
Apoi punem legumele tăiate în bucăți mari: 1-2 cepe. 2 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel/păstîrnac, o bucată de țelină. La ceapă am lăsat un strat de coajă, care colorează supa frumos. Punem și boabe de piper întregi.
Lăsăm să fiarbă în continuare, la foc mic, pînă când legumele sunt toate fierte. Acum o strecurăm și vom obține o zeamă tare gustoasă. Mai potrivim gustul de sare.
Carnea rămasă o dezosăm, o curățăm de piele, o amestecăm cu legumele tăiate cubulețe, cu un castravete murat sau măsline, cu muștar sau maionează. Presărăm pătrunjel verde și avem și un pic de salată.
Facem găluștele după rețeta de aici.
2 ouă, o lingura cu ulei, puțină sare, 7-10 linguri cu griș ( depinde cât de mare e lingura și câat de mari sunt ouăle ) și un pic de bicarbonat de sodiu (cât 2 boabe de piper). Gălușstele vor crește mult.Când punem galustele in supa, cu lingura, avem grija sa nu clocoteasca ( adaugam înainte o cescuta de apa rece) si sa fie pe foc potrivit. Punem capacul si după vreo 3 minute turnăm usor o cana cu apa rece in supa, si galuștele se vor umfla mai mult. Le lăsam acoperite, la foc mic, pâna cand sunt gata. Presărăm verdeață.
Un comentariu:
Foarte buna. E supa mea preferata.
Trimiteți un comentariu