Am văzut rețeta asta pe net, dar nu mai știu la cine. Doar am reținut ideea și mi-am zis că e bine să încerc, să văd cum e. Și e chiar bun.
Cum se face:
trecem vreo 4- 5 roșii mari, dulci, zemoase și frumoase prin răzătoarea mare.
Punem sosul într-o cratiță cu puțin ulei, adaugăm roșiile cu toată zeama lor, o cană de orez și puțină sare și dăm totul la cuptor- acoperite.
Se mai adaugă apă, dacă trebuie. Punem și boabe de piper.
Orezul se umflă în această zeamă și iese mult mai gustos decât dacă-l fierbi în apă și adaugi apoi sosul de roșii.
Se poate presăra, la servire, cu pătrunjel.
Pentru variație, data viitoare pune și un cățel de usturoi, la fiert, în oala cu oez. Potriviți gustul cu sare și puțin zahăr.
Se poate face și deasupra aragazului, dar ... bine păzit.
Este bun și e de post.
29 nov. 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)



Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare
-
O RETETĂ RAPIDĂ! Nu coci, nu toci, nu prăjeşti. Multe persoane se feresc de ciupercile de pădure, pentru ca nu le cunosc. Dacă le este t...
-
O metoda originala de făcut jeleu Unele persoane nu prea agrează gemul de zmeura, din cauza semintelor. Dar cum sa te lipsesti de aroma...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
-
Am găsit rețeta la adresa: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mac-585.html ” Pt aluat: 50 gr faina 3 galbenusuri 150 gr zahar...
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
Links:
My Headlines

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu