Cantități pentru o pască:
900 g smântână
5-6 ouă
3-4 linguri cu făină
8 linguri cu zahăr
stafide înmuiate în rom
coajă de lămâie
sare
Separăm ouăle și batem albușurile spumă, cu puțină sare, apoi adăugăm zahărul treptat. Cui îi place mai dulce, poate pune mai mult zahăr.
După ce am bătut compoziția de albuș, ca la pandișpan, adăugăm pe rând gălbenușurile, apoi treptat și foarte ușor punem smântâna.
Ușor, amestecând cu lingura de lemn de jos în sus, incorporăm făina, aromele și stafidele trecute prin făină.
Acum putem gusta compoziția și mai punem zahăr , dacă trebuie. (Eu fac toate dulciurile cu mai puțin zahăr decât ar trebuie ).
Variante:
1 - Turnăm această compoziție peste aluatul de cozonac (sau alt aluat preferat) așezat într-o tavă de pască, apoi o dăm la cuptor, la inceput la foc mic, apoi la foc potrivit.Aluatul de cozonac se va unge cu ou înainte de a fi dat în cuptor.
O coacem circa 40 de minute. Poate fi puțin moale, dar se întărește când se răcește.
Se scoate din formă și se taie când este rece.
2 - Se poate face și fără aluat (eu așa o fac), pusă direct îm tava unsă cu ulei și presărată cu făină.
Iese foarte fină.
Iese mai bună - adică ceva mai consistentă - dacă adăugăm o cană cu brânză de vaci.
900 g smântână
5-6 ouă
3-4 linguri cu făină
8 linguri cu zahăr
stafide înmuiate în rom
coajă de lămâie
sare
Separăm ouăle și batem albușurile spumă, cu puțină sare, apoi adăugăm zahărul treptat. Cui îi place mai dulce, poate pune mai mult zahăr.
După ce am bătut compoziția de albuș, ca la pandișpan, adăugăm pe rând gălbenușurile, apoi treptat și foarte ușor punem smântâna.
Ușor, amestecând cu lingura de lemn de jos în sus, incorporăm făina, aromele și stafidele trecute prin făină.
Acum putem gusta compoziția și mai punem zahăr , dacă trebuie. (Eu fac toate dulciurile cu mai puțin zahăr decât ar trebuie ).
Variante:
1 - Turnăm această compoziție peste aluatul de cozonac (sau alt aluat preferat) așezat într-o tavă de pască, apoi o dăm la cuptor, la inceput la foc mic, apoi la foc potrivit.Aluatul de cozonac se va unge cu ou înainte de a fi dat în cuptor.
O coacem circa 40 de minute. Poate fi puțin moale, dar se întărește când se răcește.
Se scoate din formă și se taie când este rece.
2 - Se poate face și fără aluat (eu așa o fac), pusă direct îm tava unsă cu ulei și presărată cu făină.
Iese foarte fină.
Iese mai bună - adică ceva mai consistentă - dacă adăugăm o cană cu brânză de vaci.
Comentarii
Pot sa folosesc aluat de tarta? sau sa pun un strat de biscuiti digestivi cu unt ?
multumesc,
Va rog mult sa m-a ajutati cu o reteta de aluat, altul decat de cozonac.
Credeti ca este potrivit un aluat de tarta? ( ar fi prea crocant?) sau biscuiti digestivi cu unt, gen cheesecake ?