O facem cu trandafiri de dulceata, care pot fi albi sau rosii.
La 1 kg de zahar punem cam 120 de trandafiri.
Le smulgem petalele in acest fel.
In toate cartile scrie ca trebuie indepartata baza petalelor, o treaba foarte migaloasa. Eu in acest an le-am pus fara sa mai fac acest lucru si nu am vazut nicio diferenta comparativ cu dulceata facuta in anii trecuti.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjymkIwcF5PUoikJjVotNk0kxaPEqfJnmtJzTzjTsCnxpBOWb1yDelzduSgp2AZ_Nx_SbZlKKhVfN-lEjtQ3BV2913USM1dn8VN3OyRcyowhAJXaxEvucO94KFuNwjsK9Nf3-Ankn1A2ts/s400/DSC02157.jpg)
Le spalam, le presam usor si le lasam la scurs.
Petalele se freaca cu zeama de lamaie.
Separat, facem siropul, din 1 kg de zahar si 2 pahare cu apa. Cand este legat, punem petalele, sa fiarba pana sunt moi si dulceta legata.ESTE FOARTE FINA.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpkuzhtPtFCF7_Aq8EfZdPlIGtAkW_GrSSnne3O_r8pxonYt1zDqINTe5T4AHcFb5bmJmrRfv7YxOruciclVmaJQ1-oGF_ALxx4wXJkR5kTAznR59HxofJ7jYYSn7GmGYB31FwBGsv8tQ/s640/DSC02167.jpg)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu