Am avut carne mai tare de găină - nu era bătrână, dar găina nu e fragedă ca puiul. De aceea, am fiert-o și am pus-o și la cuptor.
Carnea se ține mai întâi la macerat, la rece, cu ulei și condimente, câteva ore, pentru a fi fragedă..
Fierbem carnea înăbușit, în puțină apă, impreună cu puțin zarzavat de supă și ceapă. Punem și sare.
După ce a fiert pe jumătate, o scoatem într-o strecurătoare. Strecurăm și supa și adăugăm orezul și boabe întregi de piper. Potrivim să fie cantitatea de lichid de două ori cât orezul și lăsăm să fiarbă la foc mic, până când scade zeama. Amestecăm în orez pătrunjel verde proaspăt și îl lăsăm să stea deoparte cu capac, să se umfle în continuare - până când e gata și carnea.
Ce facem cu carnea?
O ungem cu ulei, sare, piper, boia, cimbru, o crestăm ca să punem în ea și câțiva căței de usturoi și o dăm la cuptor până se rumenește.