Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

30 dec. 2017

COTLET de porc, umplut cu cascaval si ciuperci


O idee pentru o friptura la cuptor ceva mai deosebita.

O facem cu:

- o bucata cotlet de porc, intreg
- o bucata de cascaval sau mozzarela
- cateva ciuperci
- 1 ardei
- 2-3 rosii
- usturoi
- sare, piper, cimbru
- ulei
- vin 

Taiem cotletul in felii groase cat degetul, dar nu de tot; practic, facem niste crestaturi adanci, cam pe 2/3 din grosimea carnii.
Condimentam cu sare si piper. Umplem crestaturile cu felii de cascaval, cu felii subtiri  de ciuperci, rosii, ardei, usturoi. Eventual, prindem cateva scobitori pentru sustinere.
Restul de legume le taiem marunt si le lasam in tava, sa formeze un sos.
Turnam un pic de ulei deasupra carnii, punem si cimbru, apoi o dam in cuptorul incins, intr-un vas acoperit.
Dupa 30-40 de minute, cand carnea este patrunsa,  lasam vasul descoperit, pentru a se rumeni carnea. Tot acum o stropim cu vin.





Observatie:
Trebuia sa pun felii mai groase de cascaval, pentru ca s-a topit si a ramas cam putin din el.

27 dec. 2017

AROME...: Salată Șuba - cu pește marinat

AROME...: Salată Șuba - cu pește marinat: De sărbători, în loc de salata boeuf, am făcut salată șuba, asemănătoare, dar mai ușoară, parcă. Și se face și mai repede. Ne-a plăcut ...

29 nov. 2017

Prajitura cu branza si fructe



Preparam o budinca din 300 g branza de vaci, 3 oua, 3 linguri de zahar, 2 linguri gris si faina alba.


Deasupra punem un sos din fructe de padure, adica amestecam fructele cu putin zahar, eventual si apa, si le fierbem pana se leaga un pic. Turnam acest sos peste budinca din branza.
Eu am avut zmeura proaspata. Putem folosi si congelata.




Cura de vitaminizare


Suc din morcovi, mar si portocala.


11 nov. 2017

Rulada cu gem de zmeura

Rapid, usor si delicios!
Blatul este ca un pandispan, dar ouale se bat intregi, nu se mai separa.
Ideea am preluat-o de aici:


Se face cu:

5  oua
125 g zahar
125 faina
vanilie
sare

Se bat la robot ouale, sarea, zaharul, la viteza mare, timp de 4 minute. Se incorporeaza faina, cu ajutorul unei spatule.
Punem aluatul in tava, pe hartie de copt, si se coace in cuptorul incins circa 20 de minute.Important este sa nu se rumeneasca.
Cand a fost gata, eu am rulat blatul cu tot cu hartie. Dupa ce s-a racit, l-am desfacut , l-am uns cu gem si l-am rulat, indepartand hartia.
Pozele , din pacate, sunt facute noaptea si nu sunt prea grozave.
Dar a iesit foarte buna si aspectuoasa.


4 nov. 2017

Somon cu spanac

O combinatie pentru un fel de mancare sanatos, facut rapid la cuptor.

Cantitatile se pun in functie de portiile necesare si dupa dorinta.
Intr-o tava unsa cu putin ulei punem fileuri de somon, sarate si piparate, spanac oparit si tocat ( poate fi si congelat), il saram si condimentam cu piper si nucsoara, presaram si felii de catei de usturoi, apoi intindem peste spanac cateva linguri de smantana.
Dam la cuptor 25 de minute.







30 oct. 2017

Pizza cu spanac si carnati

Am folosit la blat aluat pentru paine integrala.

Am pus deasupra ulei, ciuperci, rosii, frunze de spanac, masline, felii de carnat.
Se stropeste apoi deasupra cu putin ulei.



Cand e aproape copata, se pune felii de mozzarela sau alta branza, felii sau rasa.



23 oct. 2017

Paste carbonara

La reteta originala, sosul se face din oua si parmezan.
Ulterior s-a mai modificat si s-a pus smantana. Gustul se schimba, devine acrisor. Cu toate acestea, prefer varianta cu smantana, nefiind adepta consumarii oualor crude. De fapt, ouale s-ar gatesc putin, dar cred ca   raman totusi pe jumatate crude.

Se prepara rapid, cu:

250 g paste
200 g bacon
100 g parmezan
200 g smantana
2 linguri ulei de masline
sare piper

Preparare:

Fierbem pastele, cu putina sare.
Prajim baconul, sa fie crocant.
Amestecam smantana cu parmezan ras, o turnam peste bacon.Lasam sa clocoteasca, punem si pastele, amestecam, potrivim de sare, piper.
Presaram putin parmezan.


22 oct. 2017

Limba cu maioneza


Am ales limbi de porc, pentru ca devin foarte fragede la fiert.

  • Ingrediente:
  • 4 limbi de porc 
  • zarzavat pentru supa
  • sare piper

Pentru sos:
maioneza
4 catei de usturoi

Facem o supa din limba, ceapa, radacinoase.
Cand furculita intra usor in carne, o scoatem si o lasam sa racoreasca un pic. Asa fierbinte o curatam de pielea alba. Daca se va raci, nu se mai curata usor.
Indepartam pielite, vinisoare... apoi o taiem felii subtiri.
O servim calda, cu sos de maioneza si usturoi
Este buna si rece.

Variante:
- prepara o salata din limba taiat cubulete, maioneaza, ceapa marinata.
- putem face un aperitiv adaugand in maioneza castraveti murati taiati marunt.
-presaram patrunjel verde.



Chiftele din peste


Ingrediente:
 300 g peste file
 250 g cartofi fierti
 2 oua
 4 catei usturoi
 o legatura patrunjel
 sare,  piper
faina si pesmet
 ulei pentru prajit
 Se pun la fiert cartofii, curatati, in apa cu sare.
 Pestele se inabusa rapid intr-o tigaie, cu putin ulei si apa.
Facem piure din cartofi si peste, punem oua, o lingura de faina,usturoiul pisat, sare, piper și patrunjel.
Cu mana umezita se formeaza chiftelute care se trec prin fiana si pesmet si se prajesc in ulei incins. Se scot apoi pe un servetel.


Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori