O idee pentru o friptura la cuptor ceva mai deosebita.
O facem cu:
- o bucata cotlet de porc, intreg
- o bucata de cascaval sau mozzarela
- cateva ciuperci
- 1 ardei
- 2-3 rosii
- usturoi
- sare, piper, cimbru
- ulei
- vin
Condimentam cu sare si piper. Umplem crestaturile cu felii de cascaval, cu felii subtiri de ciuperci, rosii, ardei, usturoi. Eventual, prindem cateva scobitori pentru sustinere.
Restul de legume le taiem marunt si le lasam in tava, sa formeze un sos.
Turnam un pic de ulei deasupra carnii, punem si cimbru, apoi o dam in cuptorul incins, intr-un vas acoperit.
Dupa 30-40 de minute, cand carnea este patrunsa, lasam vasul descoperit, pentru a se rumeni carnea. Tot acum o stropim cu vin.
Observatie:
Trebuia sa pun felii mai groase de cascaval, pentru ca s-a topit si a ramas cam putin din el.