Se face la fel ca pasca cu smântână, adică:
Cantități pentru o pască:
900 g smântână
6 ouă
3 linguri cu făină
7 linguri cu zahăr
40 g cacao neagră - cam 4 linguri
esență de rom
sare
Separăm ouăle și batem albușurile spumă, cu puțină sare, apoi adăugăm zahărul treptat. Cui îi place mai dulce, poate pune mai mult zahăr.
După ce am bătut compoziția de albuș, ca la pandișpan, adăugăm pe rând gălbenușurile, apoi treptat și foarte ușor punem smântâna.
Ușor, amestecând cu lingura de lemn de jos în sus, incorporăm făina, aromele și cacaoa.
Putem pune și ciocolată rasă.
Acum putem gusta compoziția și mai punem zahăr , dacă trebuie. (Eu fac toate dulciurile cu mai puțin zahăr decât ar trebui).
Turnăm această compoziție peste aluatul de cozonac (sau alt aluat preferat) așezat într-o tavă de pască, apoi o dăm la cuptor, la inceput la foc mic, apoi la foc potrivit.Aluatul de cozonac se va unge cu ou înainte de a fi dat în cuptor.
O coacem circa 40 de minute. Poate fi puțin moale, dar se întărește când se răcește.
Se scoate din formă și se taie când este rece.
Se poate face și fără aluat (eu așa o fac), pusă direct îm tava unsă cu ulei și presărată cu făină.
Iese foarte fină.