Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
25 iun. 2009
Prajitura cu cirese/Cake with cherries
24 iun. 2009
Director de bloguri culinare/Director of food blogs
Impropriu numit asa, dar imi plac prea muuuulte bloguri si nu incap toate in listele defavorite. Asa ca le-am trecut aici, ca sa mai vizitez cate unul - doua, din cand in cand. Daca am mai mentionat si cate o reteta, am facut-o pentru ca mi-a placut in mod deosebit si ca s-o regasesc cu usurinta. Va invit si pe voi:
A
- A mes nuits blanche - retete variate si foarte interesante - gustoase si aratoase - deserturi, aperitive
- A year in bred - retete variate de paine
- * apple pie patis pate - salate, foarte bune retete vegetariene, paine, pizza cu cartofi, Five-Grain Walnut Bread, Bread Bowls for Soups, Cinnamon Raisin Walnut Bread – 100% Whole Wheat, Pain d’épices – Fruit and Spice Cake
- * Arabic bites - chiftele, turte, carne, paine , cataif, turte cu grau incoltit - Sprouted Wheat Flat Bread
- Au levain - piine french
B
- bake my day
-baking a sweet life
- baking history - prajiturele faine
- * bao bread -paine foarte variata
- beginning with bread
- bread baby
- breadcetera - paine f. interesanta
C
- cooketa
- chez pim
D
-Dinners for a Year and Beyond chief, modern, French Silk Pie, retete cu carne - Spicy Roasted Chicken and Gravy
- deliziando -E
F
- foodo del mundo - mancare usoara, stil mediteranian; deserturi cu fructe, salate, gratar, rosii umplute, fructe de mare
- * Favorite familiy recipes - - retete delicioase - fripturi, calzone, supe, pizza, tacos, curry, mancare consistenta, variata, irish pasties, sandvisuri + piine umpluta, Chicken Pot Pie (mancare de infl. asiatica, mexicana, italiana)
G
- *greek food - un deliciu - gratare, salata de dovlecei, Grilled Chicken Stuffed With Ramps & Feta Pesto, Lamb Lemonato, vinete umplute, Greek Roasted Potatoes, Leek and Cheese Pie – Prassopita (Πρασόπιτα), Chocolate Baklava, Diples
H
Homemade Jam and Jelly Recipes
I
- Il ricettario di anna - prajituri, foto de calitate, tarte,
J
K
- Kitchen Wench - prajituri - Chocolate Confessions, Morning muesli pick-me-up, Luscious Lemon Slices, Retro-cool and a touch of nostalgia, Roll up, roll up, come see these magical mushrooms…
- kitchen corner - retete variate de paine
L
-Les tentations culinaires de Clemence
M
* My Little Space - retete selectate:
fursec cu migdala in ciocolata *
gelatina cu tapioca si fasole*
- Meddi-meddi - pasiune pentru ciocolata
- My cooking escapades- paine, prajituri, negresa cu maioneaza, tarta smochine, checuri
- mickymath - Au jardin des delices
- Mireille blog - Les myrtilles
- My culinary world - carnati de casa, slanina afumata,
- Menu in progress - toba, carnati, tacos
- My kitchen- prajitura chifon, mancare asiatica:
pineapple-chicken-in-tomato-sauce
double-boiled-ginger-milk-custard
N
* no ceu da boca-piza, cornuri, salate, lasagne, Pão de Queijo
O
P
- pastry chef - prajituri si torturi - retete si poze foarte frumoase!- pig pigs corner - caneloni, mancare gatita din carne, legume, paste, cereale
Q
R
- Recipes from dawn's daily life
S
Sweets -my irresistible temptations
-* Stella di sale - tofu de casa, vegan, natural, lasagne integrale, paine, turte, integrale, Salsa rosa di tofu, Salvia fritta col sesamo
- Sogni di zucchero - dulciuri
T
- *Tastorama
-Two skinny jenkins - black bean quesadillas, paine
- Trifood
- technicolor kitchen in english
U
V
W
_ Wisk - a food blog - dulciuri, retete frantuzesti - modern
Y
http://www.gospodine.net
http://forkspoonnknife.blogspot.com
http://lespetitsplatsdetrinidad.blogspot.com/
http://www.piggyscookingjournal.com/
Branza de vaca cu fragi/Cheese with strawberry
21 iun. 2009
Tortulet cu capsune si frisca/Cake with strawberries and whipped cream
L-am numit "tortulet" pentru ca mi-a iesit mai micut. Dar tot am avut sase portii zdravene!
Am facut un blat de pandispan din 5 oua, ca sa-mi incapa intr-o forma cu gaura la mijloc. Mi-a iesit ceva mai mult aluat si a trebuit sa coc in plus si o savarina.
Initial, am vrut sa fac tortul ca o savarina mai mare, cu golul din mijloc umplut cu frisca si capsune, dar am fost indusa ineroare de forma pe care o aveam, fiind prea mica. Urmeaza sa -mi cumpar o forma mai mare de acest gen, pentru astfel de torturi.
Vazand ca mi-a iesi tun blat mai mic, am decis sa-l tai in doua si sa-l umplu, ca sa iasa ceva mai consistent.
Astfel, am taiat blatul si l-am insiropat cu un sirop foarte light, dintr- o cescuta cu apa fiarta cu o lingura de zahar si un plic de zahar vanilat.
Mentionez ca am primit "comanda" de a nu iesi tortul prea dulce si de a pune cat mai putin zahar.
Crema pentru interior:
Am topit intr-o craticioara o jumatate de ciocolata amara, am adaugat o cana de smantana si o lingura de cacao. Se pune si zahar, dupa gust. Le-am fiert amestecand continuu, pana s-a omogenizat, apoi am lasat-o sa se raceasca. Am repartizat crema pe blatul taiat si am presarat si cateva cubulete de capsune.
Apoi am preparat frisca la mixer, cu zahar ( eu am pus miere) dupa gust ( proportia ar fi de o lingura cu varf de zahar la o cana cu frisca) si, fiind smantana prea subtire, a trebuti sa adaug si o lingura de gelatina inmuiata in apa si incalzita un pic pe foc, pentru a se dizolva. Cantitatile depind de marimea tortului, deci gelatina se va adauga conform instructiunilor de pe plic, in functie de cata frisca avem.
Am umplut mijlocul tortului cu capsune taiate cubulete amestecate cu frisca:
Pentru decor, am folosit fulgi fini de migdale, pe care i-am rumenit usor intr-o tigaie incinsa:
Am decorat marginea cu felii de capsune:
Capsunele de pe tort le-am umplut cu cate o feliuta de kiwi (din pacate, am nimerit unul mai mult galben decat verde):
A iesit un tort aromat, racoros si .........usor de facut!
20 iun. 2009
Primii hribi din anul acesta
16 iun. 2009
Crema de fragi/Strawberry cream
"1/4 kg de fragi dati prin sita se amesteca cu 15 g de gelatina muiata in apa rece si doua limguri de gelatina topita in apa calda (sau in vin rosu). Se amesteca compozitia pana se ingroasa, se adauga 300 g frisca batuta. Dupa ce se raceste crema, se rastoarna si se serveste cu fragi proaspeti." (din " retetele bunicii" - Almanah 1939)
14 iun. 2009
Crema de fragi sau capsune/Strawberry cream
10 iun. 2009
Bavareza de capsune/Strawberry cake
"Se amesteca 125 g zahar cu 4 galbenuse, se moaie cu 30 g lapte fierbinte si se tine pe foc pana incepe sa dea in clocot; se adauga 6 foi de gelatina muiate in apa calda, se trec prin sita si se amesteca intr-una pana se raceste; se adauaga 200 g capsuni sdrobite, amestecate cu tot atata frisca; se parfumeaza cu coniac, se pune intr-o forma la ghiata, rasturnand in momentul de a servi." - reteta din Almanah 1939.
6 iun. 2009
Util pentru cine vrea sa slabeasca/Useful for who wants to lose weight
Diete de tot felul
Papanasi umpluti cu cirese/Cherry pies
"Se face un aluat de papanasi din branza de vaci cu sare, zahar, oua, faina si un pic de gris; se pun in fiecare cate trei cirese fara samburi, apoi se fierb in apa sarata clocotita; se scurg, se stropesc cu unt topit si se servesc cu smantana. Ii putem face si prajiti in ulei; dupa ce ii scurgem, ii ornam cu jumatati de cirese si ii pudram." (Almanah 1939)
Sarmale grecesti - Sarma
Subscrie via email
Ecuson Facebook
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...