Faceți căutări pe acest blog
Gatim cu:
- Aperitive
(55)
- Băuturi
(2)
- Budinci
(4)
- Conserve
(33)
- Dulciuri
(67)
- Fripturi
(13)
- Garnituri
(2)
- Gustări
(18)
- Mâncăruri
(67)
- Patiserie
(29)
- Pește
(14)
- Salate
(22)
- Sfaturi
(12)
- Sosuri
(1)
- Supe/ciorbe
(18)
-Diverse...
(21)
*
(10)
* - Retete retro
(9)
* Retete de post
(3)
Afine
(4)
Ananas
(2)
ardei
(13)
Banane
(2)
Biscuiţi
(1)
Branza
(38)
Brocoli
(2)
Cacao
(10)
Cafea
(3)
Caise
(9)
Capsune
(9)
Carne de oaie/miel
(1)
Carne de pasare
(50)
Carne de porc/vita
(42)
Carne tocata
(24)
Cartofi
(24)
Castraveti
(3)
Catina
(2)
Ceai
(1)
Ceapa
(3)
Cimbru
(1)
Ciocolata
(6)
Cirese
(3)
Ciuperci
(40)
Coacaze
(2)
Coacăze
(1)
Condimente
(2)
Conopida
(5)
Creier
(5)
De post
(2)
Dovlecei
(8)
Dulciuri
(50)
Faina
(14)
Fainoase
(2)
Fasole
(8)
Fasole pastai
(5)
Făină
(1)
Ficat
(8)
Foitaj/aluat
(9)
Fragi
(3)
Frișcă
(1)
Fructe de padure
(7)
Fructe diverse
(19)
Gem
(1)
Gem/marmelada
(10)
Gogoșari
(11)
Grâu
(1)
Griș
(2)
Gutui
(3)
Hrean
(1)
Iaurt
(4)
Lamai
(8)
Lapte
(10)
Legume diverse
(16)
Limbă
(2)
Linte
(2)
Lobodă
(1)
Mac
(1)
Malai
(3)
Mazăre
(6)
Mere
(13)
Mezeluri
(12)
Morcovi
(8)
Năut
(1)
Nucă de cocos
(2)
Nuci
(9)
Opinii
(3)
Orez
(15)
Ornare
(1)
Oua
(59)
Paine
(8)
Paine/patiserie
(2)
Paste fainoase
(2)
Pepene
(2)
Pere
(2)
Pesmet
(2)
Peste
(31)
Piersici
(8)
Portocale
(4)
Porumb
(3)
Praz
(1)
Prune
(6)
Rahat
(1)
Rosii
(13)
Secară
(1)
Sfecla
(3)
Smantana
(25)
Soc
(1)
Soia
(1)
Spanac
(4)
Surimi
(4)
Ștevie
(1)
Telina
(7)
Unt
(12)
Untura
(7)
Usturoi
(2)
Varza
(15)
Vin
(7)
Vinete
(6)
Visine
(7)
Zaharoase
(5)
Zmeura
(4)
10 iun. 2009
Bavareza de capsune/Strawberry cake
"Se amesteca 125 g zahar cu 4 galbenuse, se moaie cu 30 g lapte fierbinte si se tine pe foc pana incepe sa dea in clocot; se adauga 6 foi de gelatina muiate in apa calda, se trec prin sita si se amesteca intr-una pana se raceste; se adauaga 200 g capsuni sdrobite, amestecate cu tot atata frisca; se parfumeaza cu coniac, se pune intr-o forma la ghiata, rasturnand in momentul de a servi." - reteta din Almanah 1939.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Subscrie via email
Ecuson Facebook
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
8 comentarii:
Arata yammy,si tocmai azi mi-am facut cadou cu 2 tavi pentru bavareza.Am salvat reteta .Multumesc.
Много свежо предложение!Браво!Поздрави!
Thanks for stopping by my blog and becoming one of my newest assistant banquet managers. Welcome aboard!.
So You Want To Be a Banquet Manager
galbenusuri, inmoaie...
Привет!Имам награди за теб.Поздрави!
Catre Anonim:
Ia te uita ce destepti sunt unii! Nu ai observat ca textul este scris intre ghilimele, deci este preluat, asa cum am precizat, dintr-un Almanah din anul 1939?
Cand se preia un citat, trebuie redat cu exactitate si nu se permit modificari. "Galbenuse", "moaie" - asa se scria atunci. Mai mult decat atat, astfel de citate ne readuc parfumul unor anumite vremuri.... In concluzie, am scris corect, iar daca tot faci observratii, nu te mai ascunde in spatele anonimatului.
Sărut mâna !
S-ar putea ca şi eu, vreodată, să completez la mine cu "un sertar" nou, legat de ... PĂPICĂ !
Deocamdată "colecţionez" prieteni şi încerc să definitivez "principalul"(Blog), pentru a "reveni" în actualitate, probabil la "un nivel ViBrAţIoNaL satisfăcător". Abia atunci (vă anunţ) voi inaugura Blogul meu de ARTĂ, nu-i ştiu "încă" numele.
Soţia mea este pasionată în ale gătitului (norocul meu), dar "se vrea COCOŞUL casei" .. ceea ce .. să recunoastem .. este puţin cam .. mult. Nimeni nu-i perfect (aici pe pământ).
~
DoarATAT:
Ma bucur ca te regasesc si pe acest blog.
Viata e atat de scurta incat trebuie sa ne straduim sa ne-o petrecem in armonie. Acuma recunosc ca si noi, femeile, suntem uneori cu gura mare, dar cred ca ne puteti ierta...Eu sunt o feminista, dar fara nici un gand de revansa, ofensa, dominare etc., ci numai din umanism si dorinta de bine. Va dau o sugestie : sotia sa gateasca, iar tu sa fotografiezi si sa publici bucatele pe un blog.
Trimiteți un comentariu