Ingrediente: cotlete de porc, cartofi mai mari, 2 cepe, ulei, pastă de roșii, pastă de gogoșari, verdeață, sare, piper.
Punem cotletele intr- tigaie cu ulei incins și le rumenim pe ambele părți, la foc mic.Adăugăm ceapa tocată, călim, punem și o cană cu apă fierbinte; lăsăm să fiarbă 30 de minute.
Dacă intră furculița în carne și putem aprecia că e aproape gata, adăugăm cartofii, tăiați pe lung, ca feliile de portocală - și apă, dacă mai trebuie.
După ce fierbe totul incă vreo 15 min., punem pastă de roșii de ardei.Potrivim de sare.
Se mai fierb vreo 10 minute, descoperit, să se ridice uleiul deasupra..(După gust, se condimentează cu foaie de dafin, enibahar, 1 cățel de suturoi, mărar sau ce vrea fiecare.)
Presărăm pătrunjel verde.
Această mîncare iese foarte bună și cu carne de pui.