29 sept. 2009

Gogosari in otet

Ingrediente:
5 kg gogosari proaspeti,
0,5 litru de otet de 9 grade,
1,5  litri de apa,
2 aspirine,
250 g de zahar,
2 foi de dafin,
câteva frunze de telina,
boabe piper,
fâșii de hrean,
20 grame sare la 1 litru lichid.
2 căței de usturoi
2 morcovi
boabe mustar
Gogosarii se spala, se scot cotoarele si semintele, se taie sferturi sau mai mici.
Se pun la fiert otetul, apa, zaharul, mirodeniile (fără hrean), morcovii rondele, sarea, aspirinele zdrobite bine. Cind clocoteste, se pun gogosarii și se fierb in clocot 1-2 minute.  Se scot imediat cu spumiera si se repartizează in borcane; se toarna din lichidul in care au fiert,cit sa-i cuprinda, se pun fâșiile de hrean, așezate in cruce.
Borcanele se elagă cu celofan dublu sau se închid cu capace ermetice și se păstrează în cămară.

Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines