29 mar. 2010

Cotlet de porc cu sos si ciuperci


Am avut cotlet de porc fara os, pe care mai intai l-am taiat felii si l-am calit, pe ambele parti, in ulei incins.
Am adaugat cateva linguri de zarzavat proaspat, ras - o ceapa mica, o bucata de morcov, o felie de telina, un patrunjel. Le-am calit usor impreuna cu carnea, am adaugat un pic de apa calda si am lasat sa fiarba innabusit vreo 10 minute. Acestea se vor "topi" mai mult, si vor forma sosul.


Am pus si ciupercile - eu am avut galbiori din padure, pusi la congelatori. Pentru ca buretii au fost doar opariti, este necesar sa fiarba impreuna cu carnea. Am continuat fierberea, am mai adaugat cate putina apa. Mai punem sare si piper.
Cand carnea este patrunsa, am adaugat cativa gogosari ( eu am avut gogosari felii conservati, speciali pentru mancaruri), si doar o lingurita de sos de rosii ( numai sa dea aroma, caci acest fel nu este cu mult sos de rosii).

Pe parcursul gatirii se aduga cate putina apa, iar la final va rezulta sosul - dar nu foarte mult. Se mai adauga 2-3 catei de usturoi feliati, o ramura de cimbru, un paharel de vin - si se trece pe foc mare, fara capac, ca sa se evapore alcoolul. Intregim gustul cu sare, piper si ce ne mai place.





L-am servit cu piure de cartofi.

Este un fel foarte delicios!


Pofta buna!

Un comentariu:

janet spunea...

Buna!
Vad ca si tu esti cu ciupercile de padure!Pe linga galbiori vad si ghebe!Eu locuiesc linga padure si lucrez ,as putea spune ,chiar in padure!In camara mea gasesti toamna ,la saramura,ghebe,galbiori,palariea sarpelui sau a doamnei cum ii mai zice pe aici,creasta cocosului din care ies niste snitele...zici ca sint din piept de pui,o sa le postez pe blog,apoi piinisoarele,hribii...si tu tot linga padure ,stai?
o zi buna!

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines