1 kg iuţi bulgăreşti (din cei lungi), de culori diferite + galbeni, roşii, verzi
Se taie ardeii în bucăţi de 2 cm, se scutură seminţele, pe cât posibil.
Pregătim apoi o marinată, din 3 părţi apă şi o parte oţet.
La 1 l de lichid (3 căni de apă, o cană de oţet), se pune o cană de zahăr şi o lingură cu vârf de sare. Se pune mirodenii- dafin, enibahar.
Se opăresc ardeii în marinată, se aşează în borcane, fierbinţi, deasupra se pun 2 bucăţele de hrean şi de ţelină, apoi se toarnă marinata clocotită deasupra.
SE capsează, se lasă sub pături 24 de ore.
Varianta cu ardei întregi:
exact la fel
Varianta cu ceapă:
Ii putem face cu adaus de ceapă tăiată peştişori sau cu arpagic întreg. Opărim ceapa tot aşa, cu un amestec de apă şi oţet, dar separat. Marinata folosită la opărirea cepei o aruncăm, căci nu are un gust bun.
Apoi, se amestecă ceapa cu ardeiii şi se procedează ca mai inainte.
Ardeii marinaţi tăiaţi, în special, nu mai sunt atât de iuţi, deci se mănâncă uşor şi...............cât mai mulţi, mai ales la ciorbe, ciulamale etc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
Cantități pentru o pască: 900 g smântână 5-6 ouă 3-4 linguri cu făină 8 linguri cu zahăr stafide înmuiate în rom coajă de lămâie sare...
-
Este una dintre cele mai bune ciorbe și n-am mâncat altundeva mai bună. Am facut-o mai demult, fiind o rețetă de primăvară. Călim ușor în u...
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu