28 feb. 2012
Pilaf la cuptor - cu pui și ficăței
Am avut pulpe de pui, dar se poate pune orice parte a păsării.
Carnea se taie bucăți, se spală și se șterge și apoi se rumenește într-o tigaie cu ulei, operație ce ia cam 20 de minute. Se întoarce carnea pe toate părțile, se pune sare, piper, condimente.
Se adaugă și câteva bucățele de morocv și țelină și cam o jumătate de ceapă tăiată mărunt. Se mai călesc puțin și se transferă totul într-un vas de dat la cuptor. Am avut câțiva ficățeiprăjiți și am pus și din aceștia doi, cât să dea variație.
Tot acum adăugăm și o cană cu orez, care a fost mai înainte opărit și clătit cu apă rece (să mai iasă amidonul și să fie ”bob cu bob”).
Repartizăm orezul pe lângă carne, punem puțină sare și boabe întregi de piper, mai presărărm o bucată de ardei tăiat mărunt și completăm cu apă. Mai exact, turnăm apă clocotită , care să fie cam de 2 degete deasupra orezului.
Dăm totul în cuptorul încins, dar vasul va fi acoperit în primul sfert de oră. Apoi vom îndepărta folia sau capacul și vom lăsa să se mai coacă, să se evapore apa.
Este excelent servit imediat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)



Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare
-
O RETETĂ RAPIDĂ! Nu coci, nu toci, nu prăjeşti. Multe persoane se feresc de ciupercile de pădure, pentru ca nu le cunosc. Dacă le este t...
-
O metoda originala de făcut jeleu Unele persoane nu prea agrează gemul de zmeura, din cauza semintelor. Dar cum sa te lipsesti de aroma...
-
Putem folosi orice fel de ficat. Spălăm ficatul, îl curățăm de vinișoare, il desfacem în lobi sau îl tăiem. Apoi lăsăm ficatul să stea în...
-
Am găsit rețeta la adresa: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mac-585.html ” Pt aluat: 50 gr faina 3 galbenusuri 150 gr zahar...
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
Links:
My Headlines

Un comentariu:
Delicios pilaful:)!!!!Nu am incercat inca pilaf la cuptor, dar data viitoare am sa incerc si varianta asta.Pupici:X
Trimiteți un comentariu