Slanina se curata bine de pe sorici, se spala si se pun intr-un vas cu apă rece vreo doua ore. Se lasă să se scurgă bine de apă apoi se taie marunt și se pune intr-o cratita încălzită pe foc.
Cât timp se topește slănina, focul nu trebuie sa fie prea mare, și se amesteca des. Bucățile de slănine trebuie să devină aurii-arămii, nu arse. Este bine să stingem focul când jumerile sunt galbene, căci se vor mai prăji in continuare în untura încinsă.
Când toata untura este topita, se lasa sa se limpezeasca.
In acest mod obtinem untura și jumari.
Untura se lasă să se răcorească și apoi se toarna, prin sita, in borcane sau cutii de tabla, unde va fi pastrata.
Untura racita trebuie sa fie curată și foarte alba.
Se folosește la prăjituri, dar și la gătit, în cantități mici.
Jumarile ramase de la topit se sareaza putin, și se pot pastra în untură catva timp sau se congelează.
Untura se pastreaza bine intr-un loc racoros si uscat, in borcane legate cu hartie intepata ici-colo cu un ac.
4 feb. 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)



Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...
-
De câte ori văd la magazin șprot ceva mai mărișor, am tendința de a cumpăra. Îmi place că acest pește, prăjit sau conservat, se mănâncă cu t...
-
Am avut trunchi de merluciu, congelat, cam 1 kg. Pestele se lasa sa se dezghete macar pe jumatae, se spala si se pune la scurs. Pr...
-
Cantități pentru o pască: 900 g smântână 5-6 ouă 3-4 linguri cu făină 8 linguri cu zahăr stafide înmuiate în rom coajă de lămâie sare...
-
Sa va spun povestea: intr-o seara urmaream la TV un dialog simpatic intre Corneliu Vadim Tudor si Dan Diaconescu. Referindu-se la candidatur...
Links:
My Headlines

Un comentariu:
Un premiu pe blog la mine te asteapta!!
Trimiteți un comentariu