Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

4 feb. 2012

Topirea slăninei

Slanina se curata bine de pe sorici, se spala si se pun intr-un vas cu apă rece vreo doua ore. Se lasă să se scurgă bine de apă apoi se taie marunt și se pune intr-o cratita încălzită pe foc.
Cât timp se topește slănina, focul nu trebuie sa fie prea mare, și se amesteca des. Bucățile de slănine trebuie să devină aurii-arămii, nu arse. Este bine să stingem focul când jumerile sunt galbene, căci se vor mai prăji in continuare în untura încinsă.
Când toata untura este topita, se lasa sa se limpezeasca.
In acest mod obtinem untura și jumari.
Untura se lasă să se răcorească și apoi se toarna, prin sita, in borcane sau cutii de tabla, unde va fi pastrata.
Untura racita trebuie sa fie curată și foarte alba.
Se folosește la prăjituri, dar și la gătit, în cantități mici.
Jumarile ramase de la topit se sareaza putin, și se pot pastra în untură catva timp sau se congelează.
Untura se pastreaza bine intr-un loc racoros si uscat, in borcane legate cu hartie intepata ici-colo cu un ac.

Un comentariu:

In bucatarie cu Aziz spunea...

Un premiu pe blog la mine te asteapta!!

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori