28 oct. 2012

Pui cu conopidă și sos de gogoșari


Am vrut să fac o mâncare caldă, rapidă și mai mult de toamnă. Cu ce aveam prin casă - mă refer la legume.

Am început simplu (și practic, că mă grăbeam; mai mult decât atât, se gătește totul în același vas, respectiv tigaie):
- am pus pieptul de pui la înnăbușit, cu puțin ulei, la foc mic și acoperit;
- când e pe jumătate făcut, se pune puțină ceapă tocată mărunt, împreună cu un gogoșar;
- se călește totul ușor, se stinge cu apă și se lasă la gătit in continare;
- presărăm sare;
- adăugăm buchețele de conopidă, după vreo 10 minute;
- turnăm o ceașcă de apă și lăsăm la fiert vreo 20 de minute;
- la final presărăm sare, piper și mărar.
- după moda chinezilor, putem adăuga un pic de amidon pt. a îngroșa sosul; eu nu am pus, pt.că mi-a ieșit destul de scăzută mâncarea.
Servim cu orez fiert simplu.
E foarte bună și totodată ușoară.


Niciun comentariu:

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Miauuuuuuuuu.....Tot macaroane avem și azi?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Spune repede: cine a lins frișca de pe prăjitură?

Postări populare

My Headlines