Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

14 sept. 2008

Un chef de ......sfarsitul lumii

Atatea discutii si emotii a mai provocat experimentul de la Geneva!
Apoi, anul 2012 se apropie cu pasi repezi. Ce-i de facut?
Un chef - a zis mama mea.
Asa c-am trecut la treaba si am gatit tot ce am avut noi chef.
Oua umplute cu pate de ficat
Ardei umpluti cu pasta de branza de vaci, taiati felioare
Eggs stuffed with liver pate
Peppers stuffed with cheese paste, sliced


Salata de icre / Roe salad

Salata de vinete / Eggplant salad


Dupa aperitive, am mai servit piftie, sarmale, friptura la cuptor.
Mama, cu doi vecini, urandu-si viata lunga.

Racituri de pasare / Chicken aspic

Sarmale si ardei umpluti - cu varza proaspata si carne de porc /  Cabbage rolls and stuffed peppers - with fresh cabbage and pork

Au fost foarte reusite!

Friptura la cuptor cu piure de cartofi  / Baked steak with mashed potatoes

Friptura a iesit foarte aromata; am pus la cuptor carnea de pui amestecata cu ciupercute si bucatele de cabanos afumat.

Ca desert, am pregatit ceva de sezon:Galuste cu prune.  --- dumplings with plums.
Din cauza vinului, probabil, am uitat sa fotografiez galustele in faza finala. De-acuma, data viitoare...

Niciun comentariu:

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori