![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEgdXue8nSaU9xAwgNb5XOfYALyLPJa7JAEilbSJO7huzmdBNOwXMmAVPvyL0ihkXmMxWaWyrqbwTft_TUHBox5DRwuRkcbLzdZfcYsgKmbBNsZbmvxZnxm0yMgz8xMKOx50rtTMnWQkk/s400/DSC00033.jpg)
Am facut mai intai un pandispan in care am adaugat nuca de cocos.
![](http://4.bp.blogspot.com/_Zo8UEIKNoUw/SgKNN0FUD5I/AAAAAAAAAdE/GapmSux0I54/s400/DSC00016.jpg)
Fiecare isi poate face pandispanul dupa propria reteta.
Eu l-am preparat din 6 oua, 6 linguri cu zahar, 3 linguri cu apa, 3 linguri cu ulei, 6 linguri cu varf cu faina si o ceasca de nuca de cocos.
Am batut albusul spuma cu putina sare, apoi am adaugat zaharul, l-am mai batut ca sa se dizolve, dupa care am pus treptat galbenusurile, apa, uleiul, faina.Crema: am facut-o din 2 oua, 150 g zahar, 200 g unt, 50 g cacao, 4 linguri apa. Punem o cratita sau tigaie pe foc, cu apa, caci urmeaza sa facem crema pe baie marina. Intr-o craticioara smaltuita frecam ouale cu zaharul, timp de 2 minute, apoi adaugam apa si cacao; punem craticioara pe baie de aburi, unde o tinem circa 10 minute, amestecand continuu cu lingura de lemn. Lasam sa se raceasca un pic.
![](http://4.bp.blogspot.com/_Zo8UEIKNoUw/SgKM9MIXXnI/AAAAAAAAAc0/okIRbqvrPE8/s400/DSC00014.jpg)
Cand e calduta adaugam untul, omogenizam bine si lasam crema sa se raceasca.
Rezulta o crema fina si alifioasa.
![](http://1.bp.blogspot.com/_Zo8UEIKNoUw/SgKM2Yvj6XI/AAAAAAAAAcs/Km74oVpA000/s400/DSC00015.jpg)
Revenind la pandispan, dupa ce e rece il stropim cu un paharel de coniac, eventual diluat. Repartizam crema deasupra si o modelam cu furculita. Eu am presarat cacao deasupra, ca sa accentuez gustul amarui.
![](http://2.bp.blogspot.com/_Zo8UEIKNoUw/SgKMrSPo-9I/AAAAAAAAAcc/I3MyRWH_ooY/s400/DSC00032.jpg)
O putem face si fara nuca de cocos. E o prajitura nu prea dulce (cum imi place mie), cu arome rafinate. Si se face usor.
8 comentarii:
Vai ce prajiturica interesanta!
Ma tenteaza sa o fac, imi plac ingredientele.
Am pus-o pe lista! ;-D
o duminica placuta!♥
am luat o prajiturica...gooood...un premiu pt. ea la mine te asteapta!
O reteta interesanta, trebuie probata. Ti-am lasat ceva pe blogul meu, te rog sa treci cand poti. T epup.
Interesanta reteta de pandispan :) ..nu stiam ca se pune si apa..si a iesit tare bine al tau; iar prajitura per ansamblu e foarte delicata. O sa o incerc curand cu toate ca sunt la dieta :)
Multumesc.
O zi buna iti doresc!
Diana, te asteapta niste premii pe blogul meu. Te pup.
Nicoleta, multumesc pentru vizita!
Alison, sunt la cura de 3 zile.... As lua si eu vreo 3 prajiturele.
Multumesc pentru premiu.
Daniela, si eu incerc sa slabesc, asa ca adio dulciuri.
In pandispan se poate pune apa sau nu - eu n-am observat vreo diferenta.Eu am pus pentru ca am adaugat si nuca de cocos.
Trimiteți un comentariu