Faceți căutări pe acest blog

Gatim cu:

- Aperitive (55) - Băuturi (2) - Budinci (4) - Conserve (33) - Dulciuri (67) - Fripturi (13) - Garnituri (2) - Gustări (18) - Mâncăruri (67) - Patiserie (29) - Pește (14) - Salate (22) - Sfaturi (12) - Sosuri (1) - Supe/ciorbe (18) -Diverse... (21) * (10) * - Retete retro (9) * Retete de post (3) Afine (4) Ananas (2) ardei (13) Banane (2) Biscuiţi (1) Branza (38) Brocoli (2) Cacao (10) Cafea (3) Caise (9) Capsune (9) Carne de oaie/miel (1) Carne de pasare (50) Carne de porc/vita (42) Carne tocata (24) Cartofi (24) Castraveti (3) Catina (2) Ceai (1) Ceapa (3) Cimbru (1) Ciocolata (6) Cirese (3) Ciuperci (40) Coacaze (2) Coacăze (1) Condimente (2) Conopida (5) Creier (5) De post (2) Dovlecei (8) Dulciuri (50) Faina (14) Fainoase (2) Fasole (8) Fasole pastai (5) Făină (1) Ficat (8) Foitaj/aluat (9) Fragi (3) Frișcă (1) Fructe de padure (7) Fructe diverse (19) Gem (1) Gem/marmelada (10) Gogoșari (11) Grâu (1) Griș (2) Gutui (3) Hrean (1) Iaurt (4) Lamai (8) Lapte (10) Legume diverse (16) Limbă (2) Linte (2) Lobodă (1) Mac (1) Malai (3) Mazăre (6) Mere (13) Mezeluri (12) Morcovi (8) Năut (1) Nucă de cocos (2) Nuci (9) Opinii (3) Orez (15) Ornare (1) Oua (59) Paine (8) Paine/patiserie (2) Paste fainoase (2) Pepene (2) Pere (2) Pesmet (2) Peste (31) Piersici (8) Portocale (4) Porumb (3) Praz (1) Prune (6) Rahat (1) Rosii (13) Secară (1) Sfecla (3) Smantana (25) Soc (1) Soia (1) Spanac (4) Surimi (4) Ștevie (1) Telina (7) Unt (12) Untura (7) Usturoi (2) Varza (15) Vin (7) Vinete (6) Visine (7) Zaharoase (5) Zmeura (4)

28 feb. 2012

Pilaf la cuptor - cu pui și ficăței


Am avut pulpe de pui, dar se poate pune orice parte a păsării.
Carnea se taie bucăți, se spală și se șterge și apoi se rumenește într-o tigaie cu ulei, operație ce ia cam 20 de minute. Se întoarce carnea pe toate părțile, se pune sare, piper, condimente.
Se adaugă și câteva bucățele de morocv și țelină și cam o jumătate de ceapă tăiată mărunt. Se mai călesc puțin și se transferă totul într-un vas de dat la cuptor. Am avut câțiva ficățeiprăjiți și am pus și din aceștia doi, cât să dea variație.
Tot acum adăugăm și o cană cu orez, care a fost mai înainte opărit și clătit cu apă rece (să mai iasă amidonul și să fie ”bob cu bob”).
Repartizăm orezul pe lângă carne, punem puțină sare și boabe întregi de piper, mai presărărm o bucată de ardei tăiat mărunt și completăm cu apă. Mai exact, turnăm apă clocotită , care să fie cam de 2 degete deasupra orezului.
Dăm totul în cuptorul încins, dar vasul va fi acoperit în primul sfert de oră. Apoi vom îndepărta folia sau capacul și vom lăsa să se mai coacă, să se evapore apa.
Este excelent servit imediat.


Un comentariu:

Maria spunea...

Delicios pilaful:)!!!!Nu am incercat inca pilaf la cuptor, dar data viitoare am sa incerc si varianta asta.Pupici:X

Subscrie via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Număr de abonați:

 

Home-Cooking Blogroll Center

Sponsori