Se face mai simplu decât ghiveciul românesc, pentru că toate legumele se aşează într-o tavaă , aşa crude cum sunt, se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor. Legumele ies întregi cu siguranţă, comparativ cu ghiveciul fiert.
Eu însă am "prelucrat" vinetele înainte, pentru că am vrut să le scot amăreala. Adică, le-am presărat cu sare şi le-am lăsat să stea un sfert de oră, apoi le-am şi opărit.
Se pot folosi orice legume avem. Intre ele se intercalează ceapă bucăţi şi cuburi de roşii. Se presară sare, se stropesc cu ulei.
Eu am folosit dovlecei, vinete, cartofi, morcovi, castraveţi, conopidă, fasole păstăi, ardei, roşii şi ceapă.
După ce le-am aşezat in tavă, punem condimente - usturoi, boabe de coriandru, piper etc.
Acoperim totul cu o folie şi lăsăm la cuptor vreo 40 de minute. Nu se pune apă, legumele vor lăsa zeama lor.
Spre final, lăsăm tava la copt descoperită, să mai scadă zeama - dacă e nevoie, şi totodată să se rumenească uşor. Presărăm verdeaţă.
Servim cu pâine neagră.Reţeta am văzut-o pe Paprika, dar nu am reţinut-o exactexact. Parcă se turna şi puţin vin. Nu ştiu, dar merită încercat.